ACSI FreeLife

Menu

V&A: Kitlaag aan de caravan laat los

Als je de voortent afbreekt, moet het niet zo zijn dat je handen onder de plak zitten. Het overkwam Teun Los uit Kamerik. “Begin vorig jaar hebben we een tweedehands caravan gekocht. Omdat hij 20 centimeter langer is dan onze vorige caravan hebben we een nieuwe voortent gekocht. Bij het afbreken kregen we plak aan onze vingers en zat het ook aan de tent. Hoe kan dit, is er wellicht gekit aan de caravan voor wij hem kochten en gebeurt dit daarom?”

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Het maken van caravans is nog steeds voor een groot deel handwerk. De medewerker die bij het fabrieksproces de kitspuit hanteert, kan wel eens wat royaal zijn met de hoeveelheid kit.

Dat overschot aan kit hoort in de nacontrole verwijderd te worden. Maar wat in de naden zit hoort daar te blijven. Als daarna de caravan lange tijd in de zon staat, kan het eventuele overschot aan kit vloeibaar worden en hinderlijk naar buiten komen.

Dit komt vaker voor en is niet leuk als het op de nieuwe tent terecht komt. Kitten aan een gebruikte caravan komt alleen voor bij een ingrijpende reparatie.  Wanneer extra kit is aangebracht om een lekkage te verhelpen is dat meestal heel goed te zien. Dat gebeurt dan meestal op het dak en niet in de buurt van de tentrail.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. RH
  Rob van Heuveln

  Bij onze caravan Tabbert Burggraaf tandem 1980 nieuw gekocht komt achter de aluminium rail, voor het koord van de voortent door te geleiden, komt er zwarte kit onderuit. Dit zit dan aan de bovenzijde op de zijkant van de caravan en onder die rail. Kan je dit weg halen
  en hoe dan of kan je dit beter laten zitten i.v.m. de bevestiging van de rail.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Kitlaag aan de caravan laat los

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht