ACSI FreeLife

Menu

Adria Aviva Lite, slimme gezinscaravan van 750 kilogram

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 in Utrecht presenteerde Adria een nieuwe gezinscaravan: de Aviva Lite. Een korte kennismaking met deze lichtgewicht caravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Adria Aviva Lite_aviva-lite_exterieur

Het is Adria gelukt om een caravan te maken die rijklaar slechts 750 kilogram weegt en toch vier slaapplaatsen biedt. De wachtrij om op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in de nieuwe Adria Aviva 360 DK Lite te kunnen spieken was dan ook lang. De caravan heeft een lengte van 548 centimeter (inclusief dissel) en is 209 centimeter breed.

Lichtgewicht caravan

De gewichtsbesparing zit ’m vooral in het schrappen van zware meubels en het toepassen van nieuwe opbergmogelijkheden. Geen klassieke kastelementen meer, maar losse, opvouwbare stoffen zakken die je multifunctioneel kunt inzetten. Zo kan er naast de bank een lange (kleding)kast hangen en aan rails boven de zithoek en boven het stapelbed kun je losse opbergtassen bevestigen. Onder het onderste stapelbed is er ruimte voor kratten.

Adria Aviva Lite_553-aviva-lite-dinette-bedBoven de zithoek (’s avonds bed) hangen losse opbergtassen.

Geen kookplaat

Een andere gewichtsbesparing vind je in de keuken. Of nou ja, die vind je níét meer in de keuken: een vaste kookplaat. Een slimme zet van Adria, want op warme bestemmingen kook je waarschijnlijk toch liever buiten. Je kunt ook zelf een mobiele kookplaat aanschaffen. Een kraan en spoelbak horen nog wel bij de vaste uitrusting, net als een compacte compressorkoelkast.

Ook niet wegbezuinigd is de toiletruimte met daarin een toilet en een wastafel. De zithoek voorin, met frisse kleuraccenten, bouw je ’s avonds om tot een tweepersoonsbed met een afmeting van 194 bij 130 centimeter. Het stapelbed van 184/194 bij 64 centimeter vind je achterin. De Adria Aviva 360 DK Lite is er vanaf € 18.990.

Tekst: Margot Eggenhuizen

Nog meer nieuwe caravans

Benieuwd wat modeljaar 2024 nog meer voor nieuwe caravans in petto heeft? Hieronder hebben we de belangrijkste nieuwkomers op een rij gezet.

De Senara is Tabberts nieuwe gezinscaravan

Met de Knaus Yaseo heb je extra stroom op zak

Praat mee

Praat mee: Adria Aviva Lite, slimme gezinscaravan van 750 kilogram

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht