ACSI FreeLife

Menu

Met de Knaus Yaseo heb je extra stroom op zak

Met de nieuwe Yaseo zet Knaus een volgende stap naar een volledig elektrische toekomst. Niet alleen vertrouwt de caravan volledig op elektra, de Yaseo moet ook beter geschikt zijn voor elektrische trekauto’s.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Knaus Yaseo 340_exterieur

De topman van Knaus Tabbert, Wolfgang Speck, geeft duidelijk de richting van de onderneming aan: “Onze weg naar de toekomst is gasloos zonder compromissen.” De merken van de Knaus-Tabbert Group zullen extra mikken op elektrische mobiliteit, in en vóór de caravan. De nieuwe Yaseo is bedoeld als een volgende grote stap in die richting.

Knaus kiest bij de nieuwkomer consequent voor lichtgewicht constructies. Bovendien is het frontaal oppervlak zo’n 14 procent kleiner dan bij de Südwind. Dat betekent een lager verbruik voor het trekkende voertuig, dat in de toekomst steeds vaker een geheel of deels elektrische auto zal zijn. Het leeggewicht daalt volgens Knaus van 1.400 kilogram bij de Südwind 580 QS naar iets meer dan 1.100 kilogram bij de vergelijkbare Yaseo.

Knaus Yaseo 340_zithoek en bedMet een tweepersoonsbed dat boven de zitgroep uit de wand
klapt, wil Knaus ruimte besparen en toch een hoog comfort bieden.

Twee fietsen aan boord

De grootste ruimtewinst boekt Knaus met het opklapbare bed van liefst 160 x 200 centimeter dat afhankelijk van het model uit de voor- of achterwand kan worden geklapt. Met het bed opgeklapt is er altijd een grote zitgroep met twee langsbanken. De tafel hang je aan de onderkant van het bed als deze niet in gebruik is. Dan kun je via een zijdeur twee fietsen in de caravan laden.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

De innovatieve FoldXpand-techniek die Knaus drie jaar geleden ontwikkelde, wordt nu aan de voor- en achterzijde toegepast. In combinatie met compactere led-achterlichten zorgt dat voor 15 centimeter extra ruimte. Voorin zijn bij de 340 PX de toiletruimte en de keuken naast elkaar ondergebracht, dus je hebt eigenlijk alles om comfortabel met z’n tweeën te kamperen. En dat bij een interieurlengte van slechts 3,48 meter.

Airco, inductie en de prijs

Achterin de Yaseo 340 PX zorgt een Dometic-airconditioning/warmtepomp voor warmte of koelte. Koken doe je op een inductiekookplaat. De ruimte in de disselbak is groot omdat er standaard geen gassysteem aan boord is. Tegen meerprijs kan dat wel besteld worden overigens. Maar Knaus hoopt dat Yaseo-kopers ook elektrisch rijden en dan eventueel stroom uit hun elektrische auto gebruiken als ze autonoom willen kamperen. In 2024 komen er twee nieuwe modellen uit: de 340 PX (vanaf € 24.230) en de 500 D (vanaf € 30.840).

Welke caravans zijn nog meer nieuw?

De Knaus Yaseo is niet de enige nieuwkomer. Ben jij benieuwd naar de andere nieuwe caravanmodellen van modeljaar 2024? Lees dan het artikel over de Tabbert Senara én het overzichtsartikel van de andere nieuwelingen (dat vanaf 18 november 2023 online staat).

Praat mee

Praat mee: Met de Knaus Yaseo heb je extra stroom op zak

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht