ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Knaus Südwind 450 FU

Als je de Knaus Südwind 450 FU van buiten bekijkt, kun je nauwelijks geloven dat hij vanbinnen zo ruim is. Maar door slimme details als een brede toegangsdeur en een moderne, lichte inrichting krijg je met deze splinternieuwe indeling toch een ruimtelijke caravan tot je beschikking. ACSI FreeLife probeerde hem een paar dagen uit. De complete leeftest lees je in ACSI FreeLife 5-2019. Hier alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Knaus Südwind 450 FU

Signalement

Merk
Knaus
Model
Südwind 450 FU
Onderstel
Al-Ko chassis met rechte as
Testjaar
2019
Gewicht
1.500 kg (na opwaardering) 1.400 kg (standaard)
Basisprijs
€ 22.252

Sinds 1960

Knaus maakt al sinds 1960 caravans. In 1962 ging de allereerste Südwind in première. Het model is al jaren een favoriet onder caravankampeerders. Voor modeljaar 2019 heeft Knaus vijftien volledig nieuwe indelingen bedacht waarvan de 450 FU met een lengte van 667 centimeter er eentje is. Met een frans bed, een toiletruimte en aparte wasbak voor in de caravan, een rondzit achterin en een keuken en kledingkast in het midden is het een ideale indeling voor twee.

Update voor de buitenkant

Maar niet alleen de indeling is vernieuwd. Ook de striping aan de buitenkant en de constructie hebben een update gekregen. Zo heeft de Südwind een extra sterk glasvezelversterkt dak dat bijna drie keer zoveel glasvezel heeft als standaard glasvezelversterkt kunststof. Daarnaast verbeteren de aluminium profiellijsten – Knaus noemt ze Protecframe -, die de zijwand, voorwand, de achterwand en het dak met elkaar verbinden, de stabiliteit van de opbouw. De profiellijsten zorgen er ook voor dat je je niet langer hoeft te storen aan kitranden die verkleuren of uitpuilen, want die zijn er simpelweg niet.

Het lijkt wel winter

Het is net mei als we door de poort van RCN De Jagerstee in Epe rijden op weg naar onze kampeerplek. Toch laat het mooie weer te wensen over. Het is koud en bij vlagen heel nat. Gelukkig hebben we een momentje dat de zon weer even tussen de wolken is gepiept als we de caravan op z’n plek zetten. Net als de zon, is dit klusje ook zo gepiept. De slinger voor het uitdraaien van de steunen hangt voor in de disselbak die je als een busluik kunt openen. Hiervoor moet je wel wat kracht zetten, maar vervolgens kun je zonder kopstoten gemakkelijk bij je spullen.

Bekijk de video die redacteur Katinka opnam over de Knaus bij dit bericht en lees de complete test in ACSI FreeLife 5-2019!

bestel magazine

Praat mee

 1. K

  Jammer dat op het aanrecht geen vrije plaats is naast gasstel of aan de andere kant naast spoelbak voor de waterkoker en het koffie zet apparaat. Dat vind ik echt een minpunt . Nu moet je die weghalen om af te wassen of te koken .

  Reageer
  0
  0
 2. Jammer dat de koelkast niet getoond wordt.
  En het bed zit voorin en niet achterin zoals wordt gezegd.
  Het is een mooie caravan.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Testvideo: Knaus Südwind 450 FU

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht