ACSI FreeLife

Menu

V&A: Emissienorm Euro 6 nodig voor gewone camper?

“We hebben een camper uit 1995 maar zijn op zoek naar een wat jongere met Euro 5-emissienorm. Maar nu lazen we iets over het feit dat je sinds 1 januari 2022 Euro 6 moet hebben voor campers met registratie als bedrijfswagen. Maar hoe zit het als je een gewone camper hebt?” Dat is de vraag die Katinka Achterhuis uit Losser graag graag beantwoord ziet.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Dit is een ingewikkeld verhaal. Een camper op bedrijfsautokenteken is meestal een omgebouwde of geïmporteerde camper, doorgaans goedgekeurd voor twee personen omdat de andere zitplaatsen óf van de fiscus óf door de veiligheidsregels niet mogen. Het gaat dan meestal om campers van voor 2007, en die voldoen nooit aan de Euro 5-emissienorm.

Advies

Om er zeker van te zijn dat je binnensteden nog een tijdje kunt bezoeken met een camper, raad ik je aan om minimaal voor de Euro 5-norm te gaan, dus niet ouder dan september 2009 voor campers op personenautokenteken en niet ouder dan september 2010 voor bedrijfsautokenteken. Check wel de emissienorm op het kenteken, want een camper kan een kenteken van september 2009 hebben en toch eerder geproduceerd zijn omdat hij niet eerder is verkocht.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Confidental Infomation