ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Adria Active

Adria keert met de Active terug in het segment van de buscampers. Hij is gebaseerd op een Renault Trafic en heel compleet uitgerust. Voor een leeftest van de Adria Active rijden we via een landelijke route naar de Bodensee waar het mooi groen is.

Auteur
Sander Cox
Datum
Leeftest Adria Active

Signalement

Merk
Adria
Model
Active
Onderstel
Renault Traffic
Testjaar
2017
Gewicht
2.960 kg
Basisprijs
€ 55.500

De buscamper heeft een Renault Trafic als basisvoertuig heeft (vergelijkbaar met de Opel Vivaro en de Nissan Primastar). De camper die we testen is nog een preproductiemodel.

Na de test (voorjaar 2017) is er nog een aantal kleinigheden veranderd, met name aan de bekleding van de draaibare consoles van de voorstoelen. Verder is de berging van de tafel veranderd, want deze bleek niet handig geplaatst. Hij is voortaan onder de zitbank opgeborgen, wat betekent dat hij ook nog iets groter is geworden dan de tafel in ons preproductiemodel.

145 pk

Op de weg bevalt de Trafic heel goed. De 145 pk-motor van de testcamper doet zijn werk goed en de versnellingen werken naar behoren. In de file blijkt de Hill Holder erg nuttig. Aan de zijkant hoor je wat windgeruis zodra je wat sneller rijdt, maar dat is eigenlijk niets bijzonders.

Na een tijdje rijden, valt ons op dat de voorstoelen niet erg praktisch zijn. Aan de kant van de deuren hebben ze geen armleuningen en de rand van de deur is te ver weg om als armleuning dienst te doen. Gebruik je alleen de armleuning aan de binnenkant, dan zit je scheef. Na een halfuur rijden voel je dan de wat onnatuurlijke zithouding aan je nek. Vanaf dat moment laten we de armleuningen voor wat ze zijn.

Hobbelpaard

We komen in de buurt van de Bodensee en rijden langs bloeiend koolzaad, nog kale wijnranken en appelbomen. We rijden rustig naar de ingang van de parkcamping in Lindau. Alleen een spoorwegovergang scheidt ons nog van de slagboom voor de entree. We remmen af om met een vaartje van 20 kilometer per uur het spoor over te steken. Maar de Renault hobbelt ineens als een paard en ik stoot mijn hoofd aan het plafond van de camper.

Testoordeel

Wil je weten hoe deze Adria Active de test doorstaat? Lees het in ACSI FreeLife 5-2018.

bestel magazine