ACSI FreeLife

Menu

Test Dethleffs c’joy: plezierige instapper voor het gezin

Logo ACSI FreeLife TestTourEen gezin snakt op de camping vooral naar ruimte. Die heeft de Dethleffs c’joy 480 QLK in overvloed. Is deze smalle lichtgewicht caravan de ideale reisgenoot voor de familie Landlust?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
TestTour Emilia-Romagna_Gezin-Dethleffsc'joy

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
c'joy 480 QLK
Afmetingen
Totale lengte: 714 cm; opbouwlengte: 593 cm; breedte: 212 cm; hoogte: 265 cm
Slaapplaatsen
6
Testjaar
2023
Gewicht
Rijklaar: 1.066 kg; maximum: 1.300 kg (opwaardering: 1.500 kg); laadvermogen: 234 kg.
Basisprijs
€22.790

De familie Landlust laat tijdens de TestTour haar wat oudere Fendt op zijn vaste staplek in het Drentse Grolloo achter voor een rondreis in Emilia-Romagna met de gloednieuwe Dethleffs c’joy. Zou die bij hun plannen passen om vaker langere kampeerreizen verder weg te maken?

Hun eerste indruk van de smalle (2.12 meter!), lichtgewicht caravan is positief. De caravan, de smalste in zijn klasse, oogt strak en heeft veel ramen. “Wat een grote koelkast!”, jubelen Kaylee en Jesse na een eerste blik binnen. In het vriespak passen inderdaad genoeg ijsjes voor in de Italiaanse hitte.

Vast bed én stapelbed

Ouders Heidi en Christaan slapen in het grote vaste dwarsbed aan de voorkant, met daaronder een ruime bedberging, die zowel via het opklapbare bed als van buitenaf bereikbaar is. Kaylee en Jesse delen het gezellige stapelbed, met smiley-leeslampje, achterin. Het onderste bed is op te klappen, zodat ook hier ruimte vrijkomt om spullen op te bergen. Er past zelfs een fiets in als je het onderste bed niet gebruikt.

De middenkeuken heeft voldoende ruimte, zowel om te koken als om boodschappen en keukengerei op te bergen. Er past zelfs een koffieapparaat op het aanrecht. “Jammer is wel dat het keukenraam niet gelijktijdig met de toegangsdeur open kan”, vinden de testers. Het klapraam kan optioneel wel worden vervangen door een schuifraam.

De zitgroep, met uittrekbare tafel, is om te bouwen tot nóg een tweepersoonsbed, zodat de c’joy in totaal zes slaapplaatsen heeft. “We misten alleen sfeerverlichting binnen, het licht in de caravan is erg fel.” Goed om te weten: leesspotjes bij het vaste bed zijn optioneel verkrijgbaar.
De fraai vormgegeven toiletruimte heeft veel licht en een ronde wastafel. “Er is lekker veel ruimte om toiletspullen op te bergen.”

Frisse kleuren

Opvallend is de zee aan (opberg)ruimte, merkten de testers. En ook de frisse, contrasterende kleuren in het interieur vallen in de smaak. Dankzij het geringe gewicht is er geen al te grote trekauto nodig om met de c’joy te reizen. Voor de krachtige Mazda CX-5 is deze caravan dan ook geen enkel probleem. “Dankzij de compacte afmetingen hoef je ook op smallere wegen niet steeds in je spiegels te kijken”, zegt Christiaan. “Dat rijdt heel rustig.”

Conclusie

Het caravanavontuur met de c’joy is Heidi, Christiaan, Kaylee en Jesse erg goed bevallen. Ze roemen vooral de indeling, met het vaste bed voorin en het stapelbed achterin, en de riante opbergmogelijkheden. Net als de grote ramen rondom. “Dat is erg prettig voor de nodige ventilatie als het, zoals in Emilia-Romagna, erg warm is.” In de testperiode van twee weken ontdekten ze maar enkele minpuntjes. “Maar dat is te verklaren. De c’joy is een instapcaravan, een prijsbewuste keuze voor gezinnen.” Al met al zijn de kampeerders heel tevreden. “Alles wat je nodig hebt zit erop en eraan. Wat ons betreft de ideale gezinscaravan!”

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Alle video’s van de testteams en activiteiten vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk ook de video waarin de familie Landlust de caravan vanbinnen en buiten laat zien. 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Meer info

 

Praat mee

 1. CV
  Colinda Verhoeven

  Ben benieuwd of deze caravan ook
  makkelijk in gebruik is voor minder validen ik ben gehandicapt en we gaan wel eens met de vouwwagen weg. Dan heb ik ruimte genoeg om te bewegen maar een kampeerveld is nooit zonder hobbels of kuilen Dan ben ik wel benieuwd of er genoeg beweegruimte in deze caravan is. In ieder geval een vlakke vloer

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Test Dethleffs c'joy: plezierige instapper voor het gezin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht