ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Mazda CX-5

De Mazda CX-5 maakte in 2023 zijn debuut in de ACSI FreeLife TestTour. Maar eerst nam autojournalist Mario Vos de populaire trekauto, met nieuwe hybride techniek, onder de loep.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Trekautotest_Mazda CX-5

Signalement

Merk
Mazda
Model
CX-5 e-Skyactiv G
Testjaar
2023
Gewicht
Rijklaar: 1.665 kg; maximum: 2.105 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 2.000/750 kg; geadviseerd max. trekgewicht: 1.600 kg; max. kogeldruk: 84 kg.
Basisprijs
Vanafprijs: €41.140 Prijs testauto: €51.990

De CX-5 passeerde als populairste caravantrekker van Nederland al meer dan eens de revue in ACSI FreeLife. Maar deelname aan de TestTour ontbrak nog. Tot de familie Landlust – vader Christiaan, moeder Heidi en de  ‘achterbanktesters’ Kaylee en Jesse – ermee naar en door Emilia-Romagna trokken.

In 2023 kreeg ’s lands meest populaire caravantrekker hybride techniek aan boord. De beproefde 165 pk sterke tweeliter-benzinemotor kreeg mild-hybride ondersteuning in de vorm van een starter-generator die bij afremmen op de motor energie terugwint, die weer wordt teruggegeven aan de aandrijving tijdens accelereren. Daarnaast zorgt cilinderuitschakeling bij lage belasting voor wat extra brandstofbesparing.

Het testteam spande de nieuwste versie van het paradepaardje van het Japanse automerk voor hun testcaravan Dethleffs c’joy. En daar had de sportieve krachtpatser geen enkele moeite mee. Hoe dat beviel zie en lees je in hun uitgebreide TestTour-dossier.

Sportieve ster in beeld

Voordat het testteam koers zette richting Emilia-Romagna stapte FreeLife’s autojournalist Mario Vos alvast in voor een test. In de video die je hierboven kunt aanklikken, zie je zijn ervaringen met de trektopper.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Trekautotest: Mazda CX-5

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht