ACSI FreeLife

Menu

De zijn de nieuwste kampeerproducten en trends voor 2023

Ben jij op zoek naar nieuwe kampeerproducten? En ben jij benieuwd wat de belangrijkste trends zijn voor 2023? ACSI FreeLife praat je bij met de volgende shopwijzer.

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Thetford Cassette Carry Bag_toiletcassette

1. Slimme schotels

Televisie kijken op de camping is makkelijk geworden met de volautomatische schotelantenne Megasat Campingman Portable Eco. Belangrijkste pluspunt is de enkele aansluiting, zodat je geen aparte voedingsbron nodig hebt. Tot nu toe is de populaire ontvanger te koop in de kleur wit, maar vanaf 2023 is hij er ook in grafietgrijs.

De Campingman Portable Eco is al te bemachtigen vanaf € 719 bij webshops, maar is ook verkrijgbaar bij veel kampeerspeciaalzaken. Nieuw is ook de Campingman Eco Multi-Sat met bluetooth-functie. Die maakt het mogelijk om met één druk op de knop te schakelen tussen satellieten. De ontvanger is begin volgend jaar verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 899.

Megasat Campingman Portable Eco

2. Douchen zoals thuis

De coronapandemie heeft de caravandouche een flinke impuls gegeven. De douche was voor die tijd vaak een ondergeschoven kindje, maar steeds meer caravanbouwers, zoals Bürstner, LMC, Dethleffs en Fendt, komen met slimmer ingedeelde toiletruimtes of zelfs heuse douchecabines in de strijd tegen het eeuwige gevecht met het plakkerige douchegordijn in een mini-cel.

Van inklapbare of verschuifbare wastafels en klemhulpmiddelen voor het douchegordijn tot douchecabines met het comfort van thuis. Probleem blijft natuurlijk de beperkte watervoorziening en de waterafvoer. Maar als de trend doorzet, zal daar wellicht ook wel een oplossing voor komen.

Bürstner Premio 455_bad

3. Simpel inklappen

Stapelbedden zijn als ruimtebesparende oplossing in gezinscaravans niet meer weg te denken. Het onderste bed kan dan vaak opgeklapt worden om ruimte te maken voor de garage eronder. Maar nu komen ook de bovenste bedden in beweging. Fendt rust ook die standaard uit met scharnieren, zodat ze naar boven of naar onder kunnen worden geklapt voor nog meer opbergruimte.

Fendt_stapelbed

4. Thetford komt met speciale tas voor de toiletcassette

Vraag jij je ook wel eens af waar je toch die cassette laat? Met de Cassette Carry Bag heeft Thetford een speciale draagtas ontworpen die vooral bedoeld is voor je tweede cassette. “Uit ervaring weten we dat veel kampeerders hun cassette nog in de verpakkingsdoos laten”, vertelt Norbert van Noesel van Thetford Nederland. “Dat is natuurlijk niet zo fris. Vandaar deze speciale tassen voor toiletcassettes.”

De Carry Bag is beschikbaar in een kleine en grote variant en is gemaakt van sterk canvas. De binnenkant is voorzien van een speciale laag om de tas makkelijk schoon te kunnen maken. Ook handig, de tassen mogen gewoon in de wasmachine (tot 40 graden). De Carry Bag is waarschijnlijk richting seizoen 2023 verkrijgbaar.

Thetford Cassette Carry Bag_toiletcassette

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

5. Travellife: kampeeraccessoires op maat

128. Zoveel kampeerproducten telt het nieuwe assortiment van Travellife. En voor elk type kampeerder is er een aparte collectie. De uitgebreide Travellife-collectie bestaat onder meer uit melamine serviessets met een keramiekachtige uitstraling, bestek, pannen, krukjes, tafels en stoelen voor op de camping.

Omdat beginnende kampeerders heel andere wensen hebben dan doorgewinterde kampeerders, heeft Travellife het assortiment onderverdeeld in vier collecties. De doelgroep voor de Start- en de Family-collectie spreken voor zich. Krijg je simpelweg nooit genoeg van kamperen en ga je alleen voor de allerbeste producten, gadgets en waar voor je geld? Dan kom je uit bij de Enjoy-collectie. De Go-collectie bestaat uit natuurlijke, duurzame producten.

Travellife Anne HalskovOntwerpster Anne Halskov bij de door
haar ontworpen serviessets van Travellife

Benieuwd naar het complete aanbod? Kijk dan op mytravellife.eu en maak het jezelf gemakkelijk door onderaan op één van de vier genoemde collecties te klikken. Je moet alleen nog wel even geduld hebben, want de nieuwe producten zijn pas vanaf het voorjaar van 2023 verkrijgbaar. De nieuwe collectie is eveneens te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 5 tot en met 9 oktober. Travellife maakt deel uit van Gimeg, een Nederlandse kampeergroothandel.

Nog meer kampeertrends

Voor een completer overzicht van nieuwe kampeerproducten en kampeertrends mag je ACSI FreeLife 7-2022, die dinsdag 20 september uitkomt, niet missen. In deze editie staan we nog uitgebreider stil bij het antwoord op de vraag wat er allemaal nieuw is in kampeerland. Zo vind je in dit nummer een special met de belangrijkste campernieuwtjes van modeljaar 2023.

Bestel magazine

Praat mee

 1. BL

  Ik heb me nog nooit afgevraagd, wat ik met de cassette van het toilet moet doen. Gewoon gebruiken, af en toe legen etc. Waarom in een tas?

  Reageer
  6
  0
 2. MR

  Engelse caravanbouwers leveren al jaren de meeste modellen af met een heuse badkamer. Wáár is de redactie al die jaren geweest? Niet bij Engelse modellen dat is zeker. Wij zijn ruim 7 jaren geleden overgestapt van een Fendt naar een Swift. Juist voor de doucheruimte. En wij zijn niet de énige zo hoor ik op campings. O ja, dat probleem voor de watervoorziening hebben ze in Engeland trouwens ook al opgelost. Gewoon even kijken dus redactieleden.

  Reageer
  5
  0
  1. M

   Hoe hebben ze de watervoorziening en afvoer eigenlijk geregeld? Ben erg geïnteresseerd.

   Reageer
   0
   0
  2. Jn

   Om met e gelse caravans inde acsi bladen te komen, moeten de dealers heel veel geld betalen, je ziet alleen fendt, hobby

   Reageer
   1
   0

Praat mee: De zijn de nieuwste kampeerproducten en trends voor 2023

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht