ACSI FreeLife

Menu

4 kampeermiddelen die je moet zien tijdens de Caravan Salon 2023

Sta je tussen 26 augustus en 3 september 2023 ook op het punt de Caravan Salon Düsseldorf 2023 te bezoeken? ACSI FreeLife stuurt je alvast gericht op pad met 3 nieuwe caravans en 1 nieuwe camper die je sowieso niet mag missen op deze immense beurs van zo’n 35 voetbalvelden groot.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon 2022_Volkner Mobil

1. De kleurrijke update van de Eriba Touring

Het is nooit saai rondo de Eriba Touring. En zeker niet voor modeljaar 2024. De caravan die door de jaren heen een cultstatus heeft verworven komt in 2024 in een aantal kekke kleuren uit én er worden twee splinternieuwe indelingen toegevoegd. Het traditionele model met zijn karakteristieke, aerodynamische carrosserievorm, dat al sinds 1957 in productie is, is nu verkrijgbaar in drie sprekende kleuren: Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue. Met de twee nieuwe indelingen 630 en 642 mikt Eriba op gezinnen. Deze twee nieuwkomers zijn voorzien van veel bergruimte en en bieden tot vijf slaapplaatsen als je ook kiest voor het optionele slaapdak.

Waar kan ik de Eriba Touring zien en wat kost-ie?

De kleurrijke uitstraling van de nieuwe Touring wordt bovendien doorgevoerd in het interieur. Tijdens de Caravan Salon Düsseldorf heb je de kans om de update van de cultcaravan bij uitstek van dichtbij te zien. Je vindt deze kleurrijke blikvangers in hal 6. En om dan alvast antwoord geven op dé vraag, de nieuwe Touring-caravans zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf € 36.450.

Update Eriba Touring caravansDe nieuwe Eriba Touring caravans

2. Tabbert Senara, knusse gezinscaravan

Een jubileum is een mooi moment om een tijdperk af te sluiten en een nieuwe weg in te slaan. Tabbert viert dit jaar zijn 70e verjaardag en presenteert voor modeljaar 2024 de Senara als vervanger van de traditionele Booster. Tabbert vertrouwt voor het design op strakke lijnen, rechte hoeken en moderne eenvoud. Warme houttinten gecombineerd met grijze oppervlakken vormen een contrast met de witte, greeploze kleppen van de bovenkasten. Een echte blikvanger is de van achteren verlichte wand bij de zithoek die je kunt personaliseren met bijvoorbeeld fotolijstjes zoals je op onderstaande foto ziet.

Prijs Tabbert Senara

In navolging van de Pantiga – die in 2022 werd gepresenteerd – is ook deze Senara gericht op de Tabbert-klanten van morgen. Dit blijkt in de productie ook nog goedkoper, waardoor de Senara scherp kan worden geprijsd. In Nederland gaat de nieuwkomer modeljaar 2024 in als Senara+ met vijf indelingen die tussen de € 27.320 en € 32.710 kosten. Je vindt dit nieuwe model van Tabbert in hal 4.

Tabbert Senara caravan interieurHet interieur van de Tabbert Senara

3. Adria Aviva Lite: lichtgewicht caravans

Met de opkomst van elektrische auto’s neemt ook de vraag naar lichte caravans toe. De Sloveense camper- en caravanfabrikant Adria springt daar op in met de introductie van een nieuwe caravanserie: de Adria Aviva Lite. De Aviva Lite 360 DK die tijdens de Caravan Salon Düsseldorf wordt getoond, weegt slechts 800 kilogram. De tot bed om te bouwen zithoek bevindt zich voorin en de twee stapelbedden vind je achterin. Om gewicht te besparen wordt in bijna alle ruimtes geen klassieke houten meubels gebruikt maar stoffen tassen.

Mobiel koken

Wat verder opvalt in deze nieuwkomer van Adria is het ontbreken van een vaste kookplaat, waardoor je juist weer extra werkblad hebt. Daarvoor moet je dus zelf zorgen. Tijdens de Caravan Salon Düsseldorf heeft Adria dit opgelost met een mobiele kookplaat van Ikea. De prijzen van de Adria Aviva Lite die je in hal 10 tegenkomt, zijn op dit moment (26 augustus 2023) nog niet bekend.

Adria Aviva Lite caravan exterieurNieuwkomer Adria Aviva Lite

4. X650: Chaussons nieuwe ‘combo-camper’

Een buscamper of toch een halfintegraal? Als je voor deze keuze staat, is de Chausson X550 – ook wel bekend als de combo – misschien het antwoord. De compacte, opvallende camper krijgt er in modeljaar 2024 een grotere broer bij: de X650. Met de 5,99 meter lange en 2,10 meter brede X550 was Chausson twee jaar geleden een trendsetter. Hoe goed het ‘combo-concept’ van buscamper en halfintegraal ook werd ontvangen, het gebrek aan opbergruimte vormde de aanleiding een ruimere versie te ontwikkelen.

In hoogte verstelbare kast

De Chausson X650 is 37 centimeter langer en telt in tegenstelling tot zijn voorganger wel een garage aan de achterkant en heeft daarnaast een in hoogte verstelbare kast aan boord. Qua zitgroep is de Chausson onveranderd. Net als in de X550 heb je in deze nieuwe camper een face-to-face zitgroep, die je in een paar stappen kunt ombouwen naar twee individuele stoelen met driepuntsgordel. De prijs van de X650 is op dit moment (26 augustus 2023) nog niet bekend. De Chausson X650 staat in de schijnwerpers in hal 11.

Chausson X650 camper exterieurDe Chausson X650

In welke hal moet ik nog meer zijn tijdens de Caravan Salon?

Vergeet voor je bezoek aan de Caravan Salon 2023 ook zeker niet onze voorbeschouwing door te nemen waarin je per hal kunt zien wat voor stands je kunt verwachten.

Praat mee

Praat mee: 4 kampeermiddelen die je moet zien tijdens de Caravan Salon 2023

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht