ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Chausson X550 Exclusive Line

Een buscamper of toch een halfintegraal? Als je voor deze keuze staat, is de gloednieuwe Chausson X550 Exclusive Line (ook bekend als de X550 Combo) misschien wel het antwoord. ACSI FreeLife stelt deze opvallende nieuwkomer aan je voor.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Chausson X550 Exclusive Line

Buscampers zijn smal, handzaam en variabel, maar vaak niet ideaal voor gebruik in de winter. En van die grote schuifdeur moet je houden. Halfintegraalcampers zijn daarentegen vaak goed geïsoleerd en dus wel bruikbaar in de winter. Ze bieden een ruimtelijker gevoel, maar zijn wel wat logger. En ze zijn niet echt geschikt om je auto te vervangen.

Geen vast bed maar een hefbed

De gloednieuwe X550 Exclusive Line van Chausson probeert een brug te slaan tussen deze twee soorten campers. Het is feitelijk een halfintegraal, maar wel eentje van slechts 210 centimeter breed en 599 centimeter lang. Hij heeft wel vier zitplaatsen, vier slaapplaatsen en een toiletruimte achterin over de hele breedte. Dat kon Chausson voor elkaar krijgen door af te zien van een vast bed en in plaats daarvan een elektrisch hefbed te monteren boven de Franse zitgroep waarin je tegenover elkaar zit. Die zitgroep kan ook nog eens worden omgebouwd tot bed.

Veel uitrusting

De basisprijs van de Chausson X550, die vanaf het najaar van 2021 verkrijgbaar zal zijn in de aantrekkelijk uitgeruste introductievariant Exclusive Line, bedraagt € 76.950. Chausson is een merk van de Franse Trigano Groep, en de camper zal zoals gebruikelijk bij het concern dus ook in een vergelijkbare variant worden aangeboden onder de merknaam Challenger als de X150.

Chausson X550 Exclusive Line

Prototype

Voor deze proftest hadden we de beschikking over een prototype van de Chausson X550. Sommige details zullen nog veranderen voordat de productie dit najaar van start gaat. Zo zullen bijvoorbeeld alle aan klanten geleverde X550’s zijn gebouwd op basis van de vernieuwde Fiat Ducato, maar het prototype is nog gebaseerd op de huidige Ducato.

Wit met zwarte contrasten

Van buiten is deze Chausson een blikvanger: korte overhang achter en een opbouw die nauwelijks breder is dan de stuurcabine. Bovendien is de camper opvallend afgewerkt in wit met zwarte contrasten.

Laat je compleet informeren

Benieuwd wat er nog meer opvalt aan deze nieuwe Chausson? In ACSI FreeLife 5-2021 lees je alles en ben je op de hoogte van alle ins en outs van dit nieuwe model.

Bestel magazine

Praat mee

 1. JZ
  J van Zwam

  Klop dat deze leverbaar is voor 59000 eur

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Proftest: Chausson X550 Exclusive Line

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht