ACSI FreeLife

Menu

Eerste indruk Tabbert Rossini Booster 450 TD

Met de Rossini Booster Biedt Tabbert sinds begin 2020 een scherp geprijsde, hoogwaardige caravan aan met een flinke basisuitrusting. Voor modeljaar 2021 onderging de populaire Booster zowel van binnen als van buiten een facelift. Tijd voor een kennismaking.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Tabbert Booster

Signalement

Merk
Tabbert
Model
Rossini Booster 450 TD
Testjaar
2021
Gewicht
rijklaar gewicht 1.230 kg, max.toelaatbaar totaalgewicht 1.500/1.700 kg
Basisprijs
€ 25.400

Met een grote bijbehorende poster – waar de opties stonden opgesomd waarmee de Booster standaard was uitgerust – trok de nieuwkomer van Tabbert tijdens de Nederlandse introductie op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in oktober 2019 direct het nodige bekijks. Een modeljaar later bestaat de collectie van de Tabbert Rossini Booster niet uit drie maar zeven indelingen, waarvan deze 450 TD 2.3 met een lengte van 669 centimeter één van de kleinsten is.

Flexibel met gewicht

Deze 450 TD heeft een rijklaar gewicht van 1.230 kilogram en je mag hem tot maximaal 1.700 kilogram beladen. Is 1.700 kilogram – net als bij de MG EHS waar deze Tabbert achter hangt – teveel van het goede voor jouw trekauto? Dan kan je zonder meerprijs ook kiezen voor een chassis met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 1.400 of 1.500 kilogram, net zoals wij voor deze test in combinatie met de MG ook hebben gedaan. Met een onderstel van 1.500 kilogram houd je nog altijd een laadvermogen over van zo’n 270 kilogram.

Uitgebreide standaarduitrusting

De Booster onderscheidt zich zoals gezegd met een flinke lijst aan opties die standaard aanwezig zijn in deze caravan. Denk aan een disselafdekking, gladde beplating, een GFK-dak met hogere hagelbestendigheid, een hor, een Tabbert-comfortslaapsysteem met flexibele lattenbodem, watergelmatras, sfeerverlichting, verlichte opstap en een voortentlamp met bewegingsmelder.

‘Gasbeveiliging’

Sinds dit jaar krijg je er bij aankoop zelfs automatisch een Truma Mono Control bij. En dat is wel zo veilig. Dit apparaatje zorgt er namelijk voor dat de gastoevoer bij een ongeval automatisch stopt. Als de gasinstallatie door het ongeval beschadigd raakt en de crashsensor is geactiveerd, kan er geen gas ontsnappen. Geen probleem als de crashsensor is geactiveerd, want je kan hem een eenvoudig weer resetten. Een bijkomend voordeel is het lage gewicht (500 gram) van de Mono Control.

Nauwelijks iets te wensen over

Met al deze opties standaard aan boord kom je voor deze Rossini Booster 450 TD uit op een prijs van € 25.400, en dat is ongeveer € 4.000 minder ten opzichte van de reguliere prijslijst. Dat klinkt misschien nog altijd niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel een hoogwaardige en netjes afgewerkte caravan voor terug.

Tel daar een Tabbert Allrounder pakket ter waarde van € 5.969, douche-uitrusting (€ 263) en een veiligheidspakket van € 747 (met onder meer een gasmelder en een Al-Ko ATC antislingersysteem) bij op en er blijft nauwelijks nog iets te wensen over. Met dit Allrounder pakket breid je de basisuitrusting uit met onder andere een antennepakket, DAB+ radio met usb en bluetooth, een 21,5 inch tv, een Truma DuoControl CS (inclusief gasfilter) en een mover.

Logévriendelijk

Aan de buitenkant heeft de Booster ook een bescheiden facelift ondergaan. De vernieuwing zit hem vooral in de kleurstelling van de striping die lichter is. Binnenin nemen de rondzit, die je kan ombouwen door de tafel te laten zaken en daar de rugkussens in te leggen tot een tweepersoonsbed, en het Frans bed een groot deel van de ruimte in beslag. Dat gaat vooral ten koste van de toiletruimte aan de achterkant naast de slaapkamer, waarin de wasbak weliswaar apart van het toilet is geplaatst. Logés over de vloer? Dan kan je het slaap- en leefgedeelte eenvoudig splitsen.

We hingen de Tabbert Rossini Booster achter de MG EHS. Lees het uitgebreide artikel in het septembernummer van ACSI FreeLife 7-2021 om een goede indruk te krijgen van zowel de auto als de caravan!

bestel magazine

Bekijk de video

Bij beide verhalen hebben we video’s gemaakt. Je vindt ze in de playlist ACSI FreeLife TV op het YouTube-kanaal van ACSI. Vergeet je niet te abonneren op het kanaal, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video’s!

Praat mee

Praat mee: Eerste indruk Tabbert Rossini Booster 450 TD

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht