ACSI FreeLife

Menu

Exclusieve trekautotest: Polestar 2 (+ video)

Elektrische auto’s worden snel goedkoper. Ook voor de caravanliefhebber. Moesten we ruim een half jaar geleden nog constateren dat je voor een bruikbare elektrische trekauto nog rond de 80 euromille moest neertellen, nu heb je al vanaf € 59.800 een Polestar 2. We spanden deze elektrische auto voor de Weinsberg CaraCito, een caravan die ook volledig elektrisch werkt.

Auteur
Sander Cox
Datum
6
6
ReactiesPraat mee
Polestar 2

2020 is het jaar dat de elektrische auto voor een veel groter publiek beschikbaar kwam en eigenlijk definitief is doorgebroken. Er is inmiddels volop keuze onder de € 40.000 en zelfs met een budget van 25 euromille kun je nog een nieuwe elektrische auto vinden als je voor lief neemt dat de actieradius beperkt is.

Elektrische auto’s: de opties

Als caravanbezitter valt er nog niets te shoppen voor de genoemde aanschafprijzen. Als je een kleine caravan tot een ton aan maximum gewicht hebt, zou je er een Skoda Enyaq iV 60 (€ 40.790) voor kunnen zetten. Maar pas als je bijna € 60.000 euro uitgeeft komt de eigenaar van een middenklasse caravan in beeld.

Volvo XC40 elektrische versie

Volvo levert sinds afgelopen najaar voor € 59.900 de eerste volledig elektrische versie van de XC40, voor honderd euro minder kon je enkele maanden daarvoor al terecht bij de Polestar 2. Beide modellen hebben een trekgewicht van 1.500 kilogram.

Ontstaan Polestar

De merknaam Polestar zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Auto(sport)liefhebbers kennen de naam wellicht wel. Polestar is ontstaan uit de autosportacitiviteiten van Volvo in de jaren negentig van de vorige eeuw, maar heette toen nog Flash Engineering. Het bedrijf wordt in 2005 omgedoopt in Polestar en wordt daarna ook actief in de tuning van Volvo’s. Sinds 2009 is het merk de officiële partner voor het aanpassen van Volvo’s voor de openbare weg. In 2013 verschijnen de S60 en V60 Polestar, extra snelle en sportieve Volvo’s.

Een makkie

De Polestar mag volgens de fabriek 1.500 kilogram trekken. Wij hingen er de – zeer toepasselijk – ook geheel elektrische caravan van Weinsberg achter, een CaraCito 390 QD. Deze mag beladen (opgewaardeerd) 1.350 kilogram wegen. Niet alleen vanwege zijn zeer krachtige aandrijving heeft de Polestar 2 daar een makkie aan, ook het hoge rijklaar gewicht van 2.198 kilogram helpt mee.

Lees en kijk verder

Wil je graag weten hoe de Polestar het verder doet met een caravan aan de haak? In ACSI FreeLife 2-2021 lees je het hele artikel. Vergeet vooral ook niet om de exclusieve video te bekijken die je hier boven het bericht kunt aanklikken.

bestel magazine

Confidental Infomation