ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands vouwwagen kopen

Tweedehands vouwwagen kopen? Veel vouwwagendealers bieden gebruikte vouwwagens aan. Tweedehands vouwwagens zijn financieel natuurlijk erg aantrekkelijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. ACSI FreeLife zet de aandachtspunten bij het kopen van vouwwagen occasions voor jou op een rij.

Vouwwagen kopen: aandachtspunten

Vouwwagens zijn er in diverse soorten, maten en prijscategorieën. Dat kan het kiezen lastig maken. Waar moet je op letten bij het kopen van een vouwwagen of tenttrailer? Bepaal voordat je een vouwwagen gaat kopen wat je budget is. Bedenk vervolgens hoe je de vouwwagen wilt gebruiken en waar je wilt gaan kamperen. Ga je een aantal weken achter elkaar op een vaste plaats staan of ga je rondtrekken? Er zijn zowel vouwwagens die geschikt zijn om lange tijd op dezelfde plek te staan als vouwwagens die je snel en makkelijk op kunt zetten.

Wat voor aanhanger kan de auto hebben? Is er voldoende ruimte om spullen op te bergen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die een rol spelen bij het kopen van een vouwwagen. Als je precies weet wat voor vouwwagen je zoekt kun je bekijken wat er aan vouwwagen occasions wordt aangeboden, bijvoorbeeld op onderstaande marktplaats. Je kunt bij diverse Bovag-dealers kijken voor een geschikte tweedehands vouwwagen.

Tweedehands vouwwagen

Als je een vouwwagen occasion hebt gevonden die aan al je eisen voldoet, is het belangrijk om kritisch naar een aantal zaken te kijken. Controleer de tweedehands vouwwagen op zichtbare beschadigingen en bekijk of het tentdoek is verkleurd. Een verkleurd tentdoek is zwakker en kan invloed hebben op de levensduur.

Let ook op schimmelvorming. Controleer het opzetframe, de scharnieren en kijk of het deksel van de vouwwagen goed afsluit. Let ook op beschadigingen van de vouwwagen bak en let bij een kunststof bak op scheurvorming. Controleer ook of de aankoop papieren aanwezig zijn. Het is sterk aan te raden om een echte keuring uit te laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld bij een BOVAG servicebedrijf.

Garantie op tweedehands vouwwagen

Het is raadzaam om bij de aanschaf van een tweedehands vouwwagen (met een aanschafprijs van meer dan €2000) te letten op het BOVAG-garantiebewijs. Dit bewijs is twaalf maanden geldig en bespaart je veel geld als verborgen gebreken gerepareerd moeten worden.