ACSI FreeLife

Menu

Van gezinsgeluk op de camping tot Europa-reis met de camper

Op een zonnige ochtend in juni zitten Marjolijn en Pascal (beiden 37) relaxed met een kopje koffie in de zon voor hun caravan. Dochters Emma (4) en Charlie (2) vermaken zich uitstekend met nieuwe vriendjes in de speeltuin midden op het kampeerveld.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Ons Caravanneke_gezin op de camping

Decor voor de vakantiemidweek is camping Hartje Groen in het Noord-Brabantse Schaijk, een gemoedelijke plek die zijn naam eer aandoet en inmiddels een van de topfavorieten van het Brabantse gezin is. “Het idee is om zoveel mogelijk met de caravan op pad te zijn. Eigenlijk nog meer dan we nu al doen”, zegt Marjolijn. “We hebben het kampeerleven in eigen land echt ontdekt. Nederland heeft zoveel mooie campings!”

Voor de komst van hun dochters gingen Marjolijn en Pascal het liefst met de tent eropuit. “Het fijnst aan kamperen vinden wij het 24/7 buiten zijn. Slapen in een tent is voor ons de ultieme kampeerervaring. Maar met twee kleine kinderen en slecht weer is een caravan comfortabeler. Daarom besloten we vorig jaar om onze tent te verruilen voor een caravan.”

Oud beestje

Het oog viel op een Dethleffs 390 TK Family uit 2001. “Een oud beestje, waar nog wat aan gesleuteld moest worden”, vertelt het stel. “We zijn zelf niet zo handig, dus dat hebben we laten doen. Nu is hij gewoon goed.” Na de technische opknapbeurt nam Marjolijn zelf de restyling op zich. “Zo’n standaard inrichting vind ik zo suf, de kussens hadden bijvoorbeeld zo’n hysterische jaren 90-bekleding met rood-wit-blauwe ruitjes.”

Onscaravanneke_gezin op de campingPascal en Marjolijn en hun dochters voor hun Dethleffs-caravan

Rummikuppen

De Dethleffs kreeg een persoonlijke sfeer met warme stoffen, kussentjes en gezellige lampjes. Ook de herinneringen aan buitenlandse trips van het stel zijn terug te vinden in de aankleding. Zo wapperen aan de luifel Tibetaanse gebedsvlaggetjes, meegenomen van een backpacktocht door Azië. “Als de kinderen lekker kunnen spelen en wij met een wijntje of biertje voor de caravan zitten te rummikuppen, is dat voor ons puur genieten.”

Kleinschalige campings

Met hun ‘reispaleisje’ maakte het gezin in het eerste jaar zeven trips en deden ze elf verschillende campings aan. Op één uitstapje naar Frankrijk na allemaal in eigen land. “We kiezen het liefst voor natuurlijke, kleinschalige campings. We hebben zelfs al een paar favorieten, zoals camping Lolotte in Neede en Hartje Groen. Maar ook een boerderijcamping in Zeeland is ons erg goed bevallen.”
Dit jaar staat ook Luxemburg op de planning. “We gaan naar een Luxemburgse camping waar Pascal en ik vroeger toevallig allebei met onze ouders hebben gestaan. Erg leuk om dat nu over te doen als gezin.”

Het roer om

Op Instagram doet Marjolijn verslag van hun kampeer- en klusavonturen, eerst via het account ons_caravanneke. “Heel leuk om zo inspiratie op te doen voor het opknappen van de caravan. Maar ik deel zelf ook anekdotes, belevenissen en mooie plekken. Ik merk aan de reacties dat er veel jonge gezinnen zijn die net als wij het kamperen met caravan hebben ontdekt.”

Pascal_en_majo camper rondreis EuropaDe nieuwste aanwinst van Pascal en Marjolijn waarmee ze 
Europa gaan rondreizen

Dat verslag doen voor ons_caravanneke is inmiddels verleden tijd. De posts van het gezin lees je sinds een aantal maanden terug op het account pascal_en_majo. Na de zomer van 2022 hebben Pascal en Marjolijn het roer helemaal omgegooid. Ze verkochten hun huis in ruil voor een camper, een Knaus Sport Traveller. Begin december vertrekken ze samen met hun dochters voor een rondreis door Zuid-Europa.

Volg de Europa-rondreis op Instagram en ACSIFreeLife.nl

Benieuwd naar hun kampeeravonturen met hun nieuwe (t)huis op wielen? In een blogserie lees je de komende maanden hun avonturen terug. Wil je alvast in de juiste sfeer komen? Volg dan hun Instagram-account pascal_en_majo.

Praat mee

Praat mee: Van gezinsgeluk op de camping tot Europa-reis met de camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht