ACSI FreeLife

Menu

Eriba Car: buscamper met stoere retro uitstraling

Combineer de charme van een Eriba Touring caravan met het chassis van een Volkswagen-busje en je hebt de Eriba Car. Deze splinternieuwe buscamper werd op de eerste dag van vakantiebeurs CMT Stuttgart 2024 gepresenteerd. ACSI FreeLife was uiteraard van de partij om deze publiekstrekker van dichtbij te zien.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Eriba Car_CMT Stuttgart 2024

Net als bij de nieuwe Touring-caravans voor 2024 kun je kiezen uit verschillende kleurcombinaties: Deep Ocean (blauw), Cherry Red of Metallic Indium Grey (zoals op de foto hierboven). Rijklaar weegt de Car iets meer dan 2.800 kilogram en het maximumgewicht bedraagt 3.500 kilogram, dat is goed voor een laadvermogen van bijna 700 kilogram.

Personaliseren qua interieurkleur

De nieuwe publiekstrekker van Eriba is 599 centimeter lang en 207 centimeter breed. De Eriba Car spreekt niet alleen aan de buitenkant tot de verbeelding. Voor het interieur heb je de keuze uit twee stoffen (Toledo Sand of Seattle Stone) en twee soorten leder (Dayton Cognac of Boston). Slapen doe je in deze buscamper overdwars in een bed van 200 bij 136 centimeter.

Buitendouche

Het tafelblad in de zithoek kan je dankzij een uitschuifmechanisme eenvoudig vergroten. Ook de keuken en de toiletruimte zijn allebei voorzien van een aantal handigheden. Denk bijvoorbeeld aan een uitklapbare tafel aan de zijkant van de keuken, een extra uitschuifbaar werkblad en een 90-liter compressorkoelkast. Tegenover de keuken vind je een compacte toiletruimte met een die je via het toiletraam ook als buitendouche kunt gebruiken

Prijs Eriba Car

En dan de meest prangende vraag: Wat kost-ie? De Eriba Car staat als First Edition vanaf het voorjaar 2024 bij de verschillende Eriba-dealers in de showroom voor minimaal € 107.190. Daarmee ben je overigens wel meteen verzekerd van handige accessoires zoals een een passende campingtafel en stoelen in een geïntegreerde tas voor de opbergruimte achterin.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Eriba Car: buscamper met stoere retro uitstraling

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht