ACSI FreeLife

Menu

De kleurrijke update van cultcaravan Eriba Touring

Het is nooit saai rondom de Eriba Touring. En zeker niet voor modeljaar 2024. De caravan die door de jaren heen een cultstatus heeft verworven komt in modeljaar 2024 in een aantal kekke kleuren uit én er worden twee spiksplinternieuwe indelingen toegevoegd.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Nieuws caravans 2024_Update Eriba Touring caravans

Het traditionele model met zijn karakteristieke, aerodynamische carrosserievorm, dat al sinds 1957 in productie is (meer dan 65 jaar geleden verscheen dus al de eerste!), is nu verkrijgbaar in drie sprekende kleuren: Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue. De populaire retro-uitstraling krijgt zo een moderne twist. En daarmee blijft Eriba trouw aan haar slogan: Anything but ordinary.

Eriba Tourings hefdak wordt een slaapdak

De lichtgewicht zijwanden, voor- en achterkant van de caravan zorgen voor een opvallend uiterlijk. Dat karakteristieke design wordt aangevuld met roestvrijstalen bumpers, lichtmetalen wielen en een chroompakket. Twee nieuwe, ruimere indelingen worden toegevoegd aan de Touring-serie. Met de 630 en 642 mikt de caravanbouwer op gezinnen. De caravans zijn voorzien van veel bergruimte en bieden tot vijf slaapplaatsen als je ook kiest voor het optionele slaapdak.

De interieur update van de Eriba Touring

De kleurrijke uitstraling van de nieuwe Touring wordt ook doorgevoerd in het interieur. De Nugget-Gold is voorzien van een Memphis-interieurafwerking waarin warme geeltinten worden gecombineerd met het Nugget Gold. In de Tango Red-variant voeren de rode accenten van de Tulsa-interieurafwerking de boventoon. En de frisse Harbour Blue-editie is voorzien van een passende Orlando-interieurafwerking. Met verschillende op kleur afgestemde accessoires zoals een voortent, handdoeken, dekens, kussens en toilettassen hoopt Eriba de caravans nog gezelliger en huiselijker te maken.

De meubelafwerking Tindari met zijn moderne houtfinish met fijne nerf, de sfeervolle binnenverlichting met indirect licht boven de bovenkastjes en twee multifunctionele lampen op batterijen dragen ook bij aan de gezellige sfeer.

Eriba Touring 2024_interieurHet nieuwe interieur van de Eriba Touring

Gezinsfavorieten

De nieuwe Touring 630 en 642 bieden het comfortniveau dat je mag verwachten van Touring-modellen. Veel opbergruimte, een royale stahoogte en een laag eigen gewicht. Door die kenmerken hoopt Eriba dat gezinnen de nieuwelingen gaan omarmen als ideale reisgenoten. De Touring 630 heeft een dwarsbed achterin van 155 x 205 centimeter, terwijl de 642 een twinbed heeft van 200/210 x 205 centimeter.

Het optionele slaapdak, dat beide modellen voorziet van een extra bed van 200 x 138 centimeter, vergroot het aantal slaapplaatsen tot vijf, wat betekent dat er ruimte is voor het hele gezin. Om ervoor te zorgen dat iedereen alles heeft wat hij nodig heeft, zijn de nieuwe Touring caravans uitgerust met een grote koelkast met een inhoud van 133 liter. Dit maakt het bereiden van maaltijden onderweg een fluitje van een cent. Er is ook extra bergruimte onder de bedden, waar je de grote bagage veilig kan vastzetten.

Eriba Touring in de TestTour Emilia-Romagna

Goed nieuws voor fans van de cultcaravan, want de nieuwe special edition kleuren zijn verkrijgbaar voor iedere indeling. Dus van de compacte Eriba Touring 310 tot de ruime Touring 642 kan er kleur worden toegevoegd en kun je dus de blits maken op de camping. De Touring 542 Colour is tijdens de ACSI FreeLife TestTour in Emilia-Romagna in augustus een van de hoofdrolspelers.

Eriba Touring 642_2024_slaapdakDe ruimere Eriba Touring 642 met slaapdak is een van de
nieuwe Eriba Touring-modellen.

De Eriba Touring Colour Editions en de nieuwe indelingen Touring 630 en 642 zijn vanaf € 36.540 verkrijgbaar bij de dealers. Extra feestelijk is dat de nieuwe Eriba Touring-generatie dit jaar is bekroond met de Duitse Designprijs in de categorie ‘Uitstekend productontwerp’. De jury is van mening dat Eriba met het design van de nieuwe generatie opnieuw de standaard zet.

De andere drie nieuwe caravans van 2024

Deze nieuwe Eriba Touring-modellen zijn lang niet de enige nieuwe caravans voor modeljaar 2024. In een uitgebreid overzicht hebben we de 10 belangrijkste nieuwe caravans voor modeljaar 2024 op een rij gezet.

Praat mee

Praat mee: De kleurrijke update van cultcaravan Eriba Touring

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht