ACSI FreeLife

Menu

Haute camping deel 6: Asperges op zijn Vlaams (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt De Belgische chefkok Bert De Wolf de lekkerste Europese camping-gerechten. Voor deze aflevering blijft Bert binnen zijn landsgrenzen en maakt hij asperges op Vlaamse wijze met hardgekookte eieren en peterselie.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_asperges op zijn Vlaams

Het is weer aspergetijd! Naast het traditionele recept met gekookte eieren, ham, krieltjes en gesmolten roomboter kun je eindeloos variëren met het witte goud. In deze aflevering van Haute camping duiken we alvast in de wereld van deze bekende seizoensgroente met ‘asperges op zijn Vlaams’.

‘Simpel gerecht dat iedereen klaar kan maken’

“Dit is een simpel gerecht dat iedereen kan klaarmaken en waarbij weinig mis kan gaan”, vertelt Bert.”Daarom is het gerecht bij uitstek geschikt om klaar te maken op de camping. Nederlandse asperges zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni). Tegenwoordig groeien ze ook in kassen zodat er in februari al kan worden geteeld.”

Groene asperges

\In Nederland kennen we vooral de witte stengels. Dit neemt niet weg dat er er wereldwijd nog altijd meer groene asperges worden gegeten. Groene asperges zijn afkomstig van dezelfe plant als de witte variant, met dat verschil dat ze bovengronds groeien. “Dankzij het zonlicht krijgen ze hun kenmerkende, groene kleur. Groene asperges zijn sterker en meer uitgesproken qua smaak dan de lichte versie.” Voor deze aflevering van Haute camping richten we ons op de klassieke, ondergrondse versie.

Haute camping met de Cadac Safari Chef 30 Compact

Met de Safari Chef 30 Compact (€ 144,95) van Cadac ben je standaard verzekerd van vier kookoppervlakken: een pandrager, pan en een bak- en grillplaat. Ideaal om asperges op Vlaamse wijze mee klaar te maken.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping deel 6: Asperges op zijn Vlaams (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht