ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de kampeertrends voor 2022

Kamperen leeft als nooit tevoren. In twee jaar tijd zijn er alleen al in Nederland  ruim één miljoen kampeerders bijgekomen. 2022 wordt een bijzonder kampeerjaar! ACSI FreeLife zet de kampeertrends en ontwikkelingen graag voor je op een rijtje.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kampeertrends_2022-ww-beachy-420-Mood-People-aussen-3440-BEAR-PRESSE

1. Kampeermania

De coronacrisis heeft veel nieuwe kampeerders opgeleverd. Vakantiegangers die eerder graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen trokken, hebben het kamperen ontdekt. Volgens cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) zijn er in de afgelopen twee jaar ruim één miljoen kampeerders bijgekomen. En dat merkt de hele branche. Record na record werd afgelopen jaar verbroken. Kampeermiddelen vliegen de showroom uit.

De keerzijde van dit succes: leveringsproblemen van onderdelen én het gebrek aan stallingsruimte. Wie deze zomer op de camping wil staan met een nieuw vakantiehuis op wielen kan daar niet tot het laatste moment mee wachten. Ook de caravanverkoop zit weer in de lift. Hobby is daar met de Beachy – de millennial-caravan bij uitstek – handig op ingesprongen. In al die donkergroene verkoopcijfers valt nog iets op. Binnen de categorie kampeerauto’s neemt het aandeel buscampers nog altijd toe.

2. Oerkamperen

Het oerkamperen is terug van weggeweest. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in oktober stond er letterlijk een hal vol met tenten (op wielen). Jonge, hippe merken als Campooz en EasyCaravanning (bekend van de TakeOff) zijn in opkomst, én vertrouwde spelers als Holtkamper en Alpenkreuzer hebben hun gamma flink opgefrist. Het zit hem niet alleen maar in een groter kleurenpalet en een hippere uitstraling. Dankzij allerlei uitbreidingopties zoals aanritsbare slaapcabines kiest een groeiende groep kampeerders voor een tent(trailer). Binnen het tentkamperen zit ook de daktent nog steeds in de lift.

3. Fit op de camping

De coronacrisis laat eens te meer zien hoe groot het belang is van een goede gezondheid. Om je lichaam én geest regelmatig op te frissen met wat beweging, heb je alleen wel heel wat discipline nodig. Laat staan als je in de vakantiemodus bent. Gelukkig springen campings daar op in door steeds meer sportfaciliteiten aan te bieden. Zo kunnen gasten van Recreatiepark TerSpegelt in Eersel sinds vorig seizoen ook tijdens hun vakantie in beweging blijven. Met speciale beweegroutes van QR-Fit worden er iedere dag nieuwe oefeningen aangeboden.

De andere kampeertrends

Nieuwsgierig naar de andere twee kampeertrends voor 2022? In ACSI FreeLife vind je ze alle vijf!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de kampeertrends voor 2022

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht