ACSI FreeLife

Menu

And the kampeer awards goes to…

Het nieuwe kampeerjaar wordt steevast afgetrapt met de bekendmaking van de European Innovation Awards. ACSI FreeLife maakt samen met andere vooraanstaande Europese kampeermagazines deel uit van de jury en stelt de belangrijkste awardwinnaars in de verschillende categorieën aan je voor.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Niesmann+Bischoff Flair_interieur

Totaalconcept caravan: Eriba Touring

Laat niet-kampeerders een foto zien van de Eriba Touring en de kans is groot dat-ie in de smaak valt. Ook onder kampeerders is deze cultcaravan met hefdak nog altijd een succes. Met twee nieuwe uitrustingslijnen en vernuftige details heeft Eriba de uitstraling van de Touring iets extra’s gegeven. De cultcaravan sluit zo nog beter aan bij de slogan ‘Alles behalve gewoontjes’. Het huidige prijskaartje ligt op minimaal € 25.540.

Caravanindeling: LMC Style 400 F

Een zithoek die je eenvoudig ombouwt tot tweepersoonsbed. Het kan met de LMC Style 400 F dankzij het unieke opklapbed. Deze zithoek-en-bed-in-één aan de achterkant in combinatie met de kopkeuken en een laag gewicht (rijklaar weegt-ie iets meer dan een ton) zorgt voor een gewilde caravan die dus uitblinkt in de praktische indeling. En dat voor een caravan van nog geen 6 meter lang en een vanafprijs van € 16.900. Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 in het Zwitserse Bern was deze caravan al het tijdelijke onderkomen van Maarten en Eveline van testteam Cultuurliefhebbers.

LMC Style 400 F_testteam Cultuurliefhebbers Maarten en EvelineHet opklapbed van de LMC Style 400 F

Techniek: Knaus Azur

In de jaren tachtig ontwikkelde Knaus al een caravan die de standaard zette in de techniek: de Azur. Daarom heeft de Duitse caravan- en camperfabrikant voor het huidige modeljaar de nieuwe techniektrendsetter dezelfde naam meegegeven. Het frame van de nieuwe Azur is opgebouwd uit 22 vezel versterkte delen, die door een robot met elkaar zijn verlijmd. Deze zelfdragende constructie zorgt niet alleen voor stabiliteit en duurzaamheid, maar ook voor flexibiliteit in indeling en vormgeving. Vanaf € 44.350.

Interieurdesign: Niesmann+Bischoff Flair

De Flair van Niesmann+Bischoff – de Rolls-Royce onder de campers – kun je gerust een droomcamper noemen. Niet gek ook dat dit vlaggenschip zowel in de categorie Interieurdesign als de categorie Veiligheid er met de eerste prijs vandoor ging. De Flair zit vol eigenaardige details en innovaties zoals schuifdeuren van rookglas, kastoppervlakken van echt houtfineer, een Italiaanse designwasbak en een dubbele bodem vol techniek en slimme bergruimte. Vanaf € 242.940.

Exterieurdesign: Hymer Venture S

Als we het toch over droomcampers hebben, dan mag de nieuwe blikvanger van Hymer niet ontbreken. De stoere Venture S heeft een Mercedes Sprinter 4×4 met offroadbanden als basisvoertuig en kenmerkt zich vooral door het opvallende kleurgebruik, het hefdak en de korte wielbasis. En dan vergeten we nog het uitklapbare balkon aan de achterkant van deze halfintegraalcamper. Vanaf € 256.290.

Hymer Venture SDe Hymer Venture S

Totaalconcept camper: Bürstner Lyseo Gallery TD

De eerste camper met een alkoof die je tijdens het rijden kunt inklappen en bij stilstand door een compressor wordt ‘opgeblazen’. Met één druk op de knop tover je in een mum van tijd een royale slaapruimte van 110 centimeter hoogte tevoorschijn. Met deze opvallende innovatie zette Bürstner in 2022 de Lyseo Gallery op de markt, een halfintegraalcamper die tijdens de laatste kampeerbeurzen veel bekijks trok. Vanaf € 109.580.

De overige winnaars van de European Innovation Awards

Benieuwd welke campers, caravans en kampeerproducten nog meer in de prijs gevallen. Op de website van de European Innovation Awards vind je alle winnaars.

Praat mee

Praat mee: And the kampeer awards goes to...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht