ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Levensgenieters Kroatië 2022!

ACSI FreeLife TestTour logoSilvia en Walter Roos gooiden zo’n vier jaar geleden het roer om. Ze zegden hun banen in de zorg op en besloten hun hart te volgen. Nu runnen ze hun eigen bed and breakfast en brasserie de Hartewens in Zuidland. De B&B gaat even op slot als  het testteam Levensgenieters met de Kia Sportage Plug-in Hybrid en de LMC Sassino Kroatië ontdekt.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Kroatië_Walter en Silvia_Hartewens

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“Als baby gingen we vroeger al met onze ouders kamperen en we zijn dat ook als tieners en volwassenen met kinderen altijd blijven doen met de tent, vouwwagen en caravan. Nu bijna alle kinderen het huis uit zijn, huren we samen vaak een stacaravan ergens in Europa. In Nederland hebben we een paar jaar een stacaravan gehad, om in de weekenden te ‘onthaasten’. Die hebben we uiteindelijk verkocht om onze droom, de B&B, achterna te gaan.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie?

“Dat is een lastige keuze! We houden van een mooi uitzicht vanuit onze caravan op de bergen, natuur, water en zon. Aan het Lago Maggiore in Italië bijvoorbeeld, van waaruit we ook uitstapjes maakten naar het Ortameer. Wakker worden en met een kopje koffie en ontbijt voor je caravan genieten van het uitzicht. Of ’s avonds barbecueën met een heerlijk glaasje wijn kijkend naar een levend schilderij en met dat beeld op je netvlies gaan slapen. Heerlijk!”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

“Voor ons is dit de ideale gelegenheid om Kroatië te ontdekken na twee jaar hard werken aan het ver- en opbouwen van onze brasserie en B&B in een historisch pand uit 1650. Nu laait bij ons het kampeervlammetje weer op. Als ‘herintreders’ willen we ook graag de nieuwste kampeermiddelen en -mogelijkheden leren kennen.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten?

“Vooral op het comfort en gebruiksgemak van de caravan, een LMC Sassino 430 D. En of de inrichting een beetje hip, fris en modern is.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“Zonder wekker wakker worden van de vogels en de zon, broodjes halen bij de plaatselijke bakker – stokbrood onder je arm! – uitgebreid ontbijten en de plannen voor de dag bespreken. Bij mooi weer gaan we graag de natuur in of een stadje bezoeken en neervlijen op een terrasje. ‘s Avonds voor de caravan barbecuën en kijken naar de ondergaande zon met een goed glas (liefst rode) wijn of op een terras bij het water nagenieten.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

“Naar een bestemming met een stabiel klimaat waar de zon schijnt, de natuur adembenemend is – bergen en meren – en de plaatselijke bevolking vriendelijk is.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“We laten ons verrassen door de mooie natuur en cultuur en hopen leuke mensen te ontmoeten. Daarnaast houden wij van lekker eten, nieuwe gerechten ontdekken en kleine onbekende wijngaarden met unieke wijnen opsporen. Wie weet kunnen we die in onze brasserie gaan serveren.”

Bekijk de video’s en foto’s

Nieuwsgierig naar de avonturen van Levensgenieters Walter en Silvia in Istrië? Tijdens hun vakantie ontdekken ze de culinaire toppers van de streek, wijn en olijfolie, en ontmoeten ze de verleider Casanova tijdens hun stadstour door Vrsar. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Levensgenieters Kroatië 2022!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht