ACSI FreeLife

Menu

De LMC Sassino 430 D is perfect voor stellen

ACSI FreeLife TestTour logoWalter en Silvia maken in Kroatië met de LMC Sassino 430 D hun comeback op de camping. Kan het instapmodel van LMC het kampeervlammetje bij de levensgenieters weer aanwakkeren?

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour-Kroatië_Walter-en-Silvia_LMC-Sassino

Silvia en Walter gooiden vier jaar geleden het roer om en openden hun eigen bed & breakfast en brasserie De Hartewens in Zuidland. Door de verbouwing van hun pand uit 1650 schoot het kamperen erbij in. De TestTour komt voor het stel dan ook als geroepen om het campingleven te herontdekken. “Fris, strak en hip. Een mooie verschijning”, is hun eerste indruk van de gloednieuwe LMC Sassino 430 D.

Slimme indeling

De smalste caravan van LMC is licht en wendbaar. Handig in het verkeer – aan de trekhaak van de Kia Sportage Plug-in Hybrid – maar ook op de camping. Binnenin is de slimme indeling van de Sassino zo op het eerste oog perfect voor stellen. Voorin vind je een vast dwarsbed van 196 bij 148 centimeter, in het midden een zitgroep en achterin het keukenblok met raam, een grote, hoge koelkast en de toiletruimte.

Grote koelkast

Silvia en Walter vinden de ‘kontkeuken’, met ‘verrassend veel opbergruimte’ handig. “De grote, hoge koelkast met vriesvak bovenin is heel fijn”, zegt Silvia. “We kunnen al onze boodschappen er makkelijk in kwijt en vlees kunnen we zelfs invriezen.” Tussen koelkast en keukenblok zit de toiletruimte, die wat de testers betreft iets groter had gemogen. “Het wasbakje in de toiletruimte is eigenlijk overbodig, je hebt er een meter verderop immers een in de keuken.”

Het dwarsbed slaapt prima dankzij de goede lattenbodems en matrassen, vinden de testers. “Het ontbreken van leeslampjes bij het bed is wel jammer.” De verlichting is sowieso niet vanuit het bed te bedienen. De ramen van de caravan zijn voorzien van stevige, veilige sluitingen. Ook de rolhorren voor de ramen vallen in de smaak.

Gezellig tweezitje

Het tweezitje, dat is om te bouwen tot extra slaapplek, is ruim genoeg en gezellig, vinden Silvia en Walter. Praktisch zijn ook de opbergbakken onder de bankzittingen. De tafel kan naar links of rechts worden geschoven. De verlichting in de Sassino is ‘functioneel fel, maar niet zo gezellig’. “Wij zouden kiezen voor sfeerverlichting.”

Het serviceluik, voorin onder het bed, scoort punten bij de testers. “Dat is voor een caravan echt heel ruim bemeten en zowel vanbinnen als aan de buitenkant goed bereikbaar.” De caravan is ook voorzien van een heel stabiel onderstel, zo is Walter en Silvia op de camping opgevallen. “In de grote disselbak is voldoende ruimte voor gasflessen en watertanks.”

Conclusie

“Door de TestTour en onze fijne ervaring met de LMC Sassino is bij ons het kampeervuur weer opgelaaid”, vertellen Silvia en Walter enthousiast. “Tijdens de TestTour hebben we ook in de campers en caravan van onze medetesters mogen kijken.” Het duo is tot de conclusie gekomen dat een camper op dit moment beter bij hun vakantiestijl past dan een caravan. En daarom ondergaat hun bedrijfsbus nu een metamorfose. Maar aan de Sassino ligt dat zéker niet!”

Specificaties LMC Sassino 430 D

Totale lengte: 626 cm

Opbouwlengte: 504 cm

Breedte: 212 cm

Hoogte: 261 cm

Aantal slaapplaatsen: 2-3

Rijklaar gewicht: 910 kg

Max. toelaatbaar totaalgewicht: 1.100 kg (optioneel te verhogen)

Vanafprijs: € 19.800

Bekijk de video

Nieuwsgierig naar de avonturen van Levensgenieters Walter en Silvia in Istrië?  Tijdens hun vakantie maken ze kennis met culinair Istrië en staan ze oog in oog met meesterverleider Casanova tijdens hun stadstour in Vrsar. Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: De LMC Sassino 430 D is perfect voor stellen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht