ACSI FreeLife

Menu

Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid: ”Hij is supermooi.”

ACSI FreeLife TestTour logoWalter en Silvia testen in Kroatië de Kia Sportage Plug-in Hybrid. Aan ACSI FreeLife vertellen zij hoe de auto als caravantrekker voor de LMC Sassino is bevallen.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour Kroatië_Kia Sportage Plug-in Hybid

Autoliefhebber Walter is meteen razend enthousiast over de auto. Vlak voordat hij zelf mocht instappen was hij al onder de indruk na het lezen van een test in Autoweek. “En wat schetste onze verbazing: we kregen juist deze luxe bolide – zelfs met hetzelfde kenteken – als caravantrekker mee naar Kroatië!“

De Zuid-Koreaan doet zeker niet onder voor de Duitse krachtpatsers waar Walter zelf altijd in reed. Integendeel! “Hij is supermooi! De kleur groen staat de auto zeer goed, hij heeft mooie wielen, een fraaie grille en de verlichting vinden we ook gaaf.”

TestTour Kroatië_Walter en Silvia_Kia Sportage Plug-in Hybrid
Walter en Silvia testen in Kroatië de Kia Sportage Plug-in Hybrid als caravantrekker.

 

De complimenten van het Team Levensgenieters gaan in het interieur onverminderd door. “De auto ziet er hightech uit met zijn grote, gebogen scherm, dat zeer overzichtelijk is. Het is ook een comfortabel interieur dankzij de goede stoelen, die elektrisch te verstellen zijn en een geheugenfunctie hebben. En de stoelventilatie is op warme dagen erg prettig”, zo voegen Walter en Silvia er nog aan toe.

Lekker ruim

Ons testteam vindt de Sportage ook erg praktisch. “De auto is lekker ruim en er is voldoende plaats voor bagage achterin. En dat ondanks de grotere accu voor de plug-in hybride. De achterklep biedt ook een goede toegang met lage tildrempel, de elektrisch te openen klep kan ook probleemloos open als de caravan is aangekoppeld.”

Walter en Silvia vinden het waarschuwende piepgeluid bij het openen van de achterklep soms storend. “Vooral als je ’s avonds of ’s nachts even iets uit de kofferbak wilt halen, maak je andere campinggasten wakker.”

De rijkwaliteiten staan volgens de levensgenieters niet ter discussie. “De stevige vering houdt de combinatie met de LMC Sassino mooi recht en het geheel voelt zeker aan. Je zou bijna vergeten dat er een caravan achter hangt, zo stabiel voelt de combinatie aan, en de auto blijft comfortabel en levert veel kracht. Ook van hardere zijwind is de Sportage met caravan niet onder de indruk.”

Pittige rijstijl

Mede dankzij die uitstekende stabiliteit tikken Walter en Silvia regelmatig de 100 kilometer per uur aan. En ze weten ons te melden dat de Sportage ook in de bergen goed uit de voeten kan. Het verbruik zit ondanks hun pittige rijstijl toch steeds onder de 10 liter per 100 kilometer.

Als we het testteam vragen wat ze de meest praktische optie van de Sportage vinden, dan is dat het systeem van de achteruitkijkcamera’s. “Bij het gebruik van je knipperlicht heb je zicht op wat er naast de auto gebeurt via een camera onder de buitenspiegel, waarvan het beeld op je dashboard zichtbaar is. Erg handig!”

Tekst: Mario Vos

Bekijk de video
Nieuwsgierig naar de avonturen van Levensgenieters Walter en Silvia in Istrië?  Tijdens hun vakantie maken ze kennis met de culinaire toppers van de streek, wijn en olijfolie, en ontmoeten ze meesterverleider Casanova tijdens hun stadstour in Vrsar.

Vergeet ook niet om de video bovenaan dit artikel te bekijken. Meer zien van de TestTour in Kroatië? Bekijk alle video’s op ons YouTube-kanaal.

Praat mee

Praat mee: Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid: ”Hij is supermooi.”

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht