ACSI FreeLife

Menu

Verkoop vouwwagens in 2021 opnieuw flink gestegen

De kampeerwereld is booming, en dat merken ze niet alleen in de caravan- en camperverkoop. Ook de verkoop van vouwwagens noteert voor het tweede jaar op rij een flinke plus. In 2021 steeg de verkoop met 24 procent na een eerdere stijging van 10 procent in 2020. Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Vouwwagen Holtkamper

Volgens Hans Louwers van de KCI telt Nederland inmiddels zo’n 100.000 vouwwagens (steeds vaker ’tentrailers’ genoemd). “Voeg dat samen met 425.000 caravans en ruim 165.000 campers, dan heb je het over een hele vloot kampeermiddelen die in het bezit zijn Nederlandse kampeerders. En dan hebben we de vele kleine en grote (dak)tenten nog niet eens meegeteld.”

Vouwwagen past goed bij een hybride of elektrische trekauto

De populariteit van de tenttrailer is niet alleen te danken aan de algemene opkomst van kamperen. Dit compacte type kampeermiddel past namelijk heel goed bij de verduurzaming van het wagenpark. “Hybride en elektrische trekauto’s kunnen eenvoudig zo’n lichte vouwwagen trekken en door zijn gestroomlijnde ontwerp vangt hij ook nog eens weinig wind.”

Een beurshal vol met tenten en vouwwagens

De opkomst van de vouwwagen of tenttrailer zag je in oktober ook al treffend duidelijk worden op de beursvloer van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021 in Utrecht. Er stond letterlijk een hal vol met met tenten (op wielen). Jonge, hippe merken als Campooz en EasyCaravanning (bekend van de TakeOff) zijn in opkomst.

Holtkamper en Alpenkreuzer: gamma flink opgefrist

Bovendien hebben vertrouwde spelers als Holtkamper en Alpenkreuzer hun gamma flink opgefrist. Het zit hem niet alleen maar in een groter kleurenpalet en een hippere uitstraling. Dankzij allerlei uitbreidingsopties zoals aanritsbare slaapcabines kiest een groeiende groep kampeerders voor een tent(trailer).

Deel jouw ervaring met de tenttrailer

Staat kamperen voor jou gelijk aan zo’n compact kampeermiddel als de vouwwagen? Dan is ACSI FreeLife razend benieuwd naar jouw ervaringen. Mail de redactie en wie weet lees jij je verhaal terug in ACSI FreeLife magazine en op de website.

Praat mee

Praat mee: Verkoop vouwwagens in 2021 opnieuw flink gestegen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht