ACSI FreeLife

Menu

Kampeerreis naar de Noordkaap

Wat hebben de Kerstman, rendieren, middernachtzon en Samen met elkaar gemeen? Je vindt ze in Noorwegen, Zweden en Finland. Tijdens de 46-daagse ACSI Kampeerreis ‘Noordkaap-Lofoten’ maak je kennis met dit noordelijkste deel van Europa.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
kampeerreisnoordkaap

Reisleiders Codi en Jacqueline Fielmich kennen het gebied goed en voorzien de globetrotters enthousiast van tips en zorgen dat de reis volgens planning verloopt.

Kamperen in Scandinavië

We vroegen hen hoe het is om te kamperen in Scandinavië: “Er zijn uitstekende voorzieningen. Je caravan kun je zelfs kwijt op parkeerplaatsen bij bijvoorbeeld bezienswaardigheden en supermarkten. Daardoor is zelfs een reisdag een vakantiedag. Als je boodschappen gedaan hebt, rij je je wagentje gewoon langs de caravandeur en pak je alles gelijk in de caravan. Voor campers zijn ook overal servicestations. Het land is echt ingericht op toeristen, want de meerderheid van de bevolking woont in het zuiden van de landen, maar ook in het noorden vind je deze faciliteiten. Vrij kamperen mag ook nog steeds.”

Naar de Noordkaap

Hoe zit de kampeerreis Noordkaap-Lofoten in elkaar? Codi: “De reis start in Noord-Duitsland. Er volgt een intro en een welkomstdiner zodat iedereen kennis kan maken met elkaar. In Stockholm maken we de eerste excursie langs onder andere het beroemde stadhuis waar de Nobelprijzen worden uitgereikt. Dat is dan ook onze laatste ervaring met een grote stad. Daarna trekken we de natuur in. Onderweg is er van alles en nog wat te doen.” Jacqueline: “We vertellen over de musea die er te bezoeken zijn, waar je boodschappen kunt doen of uit eten kunt gaan of welke watervallen je kunt bekijken. We melden altijd hoe laat we zelf weggaan en verwachten aan te komen op de bestemming. Onderweg komen we medereizigers tegen of worden we ingehaald. Het maakt allemaal niet uit.”

Hoogtepunten van een kampeerreis

Codi: “Bij de stad Rovaniemi bereiken we de toendra’s. Die vormen een gigantisch contrast met de lange, stille wegen door de bossen.” Jacqueline: Rovaniemi is de woonplaats van de Kerstman. Zijn huis kun je bezoeken. Codi was voorafgaand heel stellig en wilde niet meedoen aan die gekkigheid, maar toch ging hij naar binnen. Toen het bezoek was afgelopen kocht hij toch gretig alle gemaakte films en foto’s.” Codi: “Ik wilde het gewoon vastgelegd hebben. Het was zo sfeervol en toch op een volwassen manier gebracht dat we er echt van hebben genoten. Het hele huis is gehuld in kerstsfeer, ook al is het zomer. Je loopt langs elven en kerstversiering en dan loop je bij de Kerstman naar binnen.” Jacqueline: “Echt zo’n lekkere dikke Kerstman, zoals je bij de Kerstman voorstelt.”

Wil je meer weten over de hoogtepunten van de ACSI Kampeerreis Noordkaap-Lofoten koop dan het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine en lees het hele interview met Codi en Jacqueline Fielmich. De vertrekdatum van deze reis is zondag 20 mei 2014. Je kunt boeken op ACSIreizen.nl

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Kampeerreis naar de Noordkaap

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht