ACSI FreeLife

Menu

Overwintercampings in Murcia

Sla je de winter het liefste over? Dat kan in de Spaanse regio Murcia. Dankzij het milde mediterrane klimaat is het hier goed toeven. Redacteur Rosanne toert langs zes campings.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Spanje-2016_Murcia

In Spanje heb je drie echte overwinterregio’s: Alicante, Almeria en Murcia. We zetten koers naar het zonnige Murcia. De regio Murcia is één van de zeven autonome regio’s van Spanje en vormt tevens één provincie. De hoofdstad van deze regio is de gelijknamige stad Murcia. Gemiddeld is het in januari 10 graden Celsius en jaarlijks schijnt 300 dagen de zon. Het landschap verraadt dat je er in de zomer beter niet kunt zijn. Alles is dor van de verzengende zomerzon.

Van de kust naar het achterland

Naast palmbomen is er sowieso nauwelijks begroeiing hoger dan struikgewas. Dat levert wel weer spectaculaire, woestijnachtige taferelen op. Tenminste, als je aan de 252 kilometer lange kust blijft. Landinwaarts vind je bloeiende bloemen, stadjes, heuvels, meer mediterrane bomen en ook meer rust. Murcia is niet onontdekt gebleven door de gepensioneerde, kamperende zonaanbidder. Op de meeste campings is het gezellig druk. We trekken langs zes campings, van de kust naar het achterland.

Camping La Manga

Camping La Manga is met een kleine duizend plaatsen een grote camping. Het is een langgerekt perceel met een herkenbaar stratenplan. De kampeerplaatsen worden van elkaar gescheiden door hagen zodat je privacy hebt. De vaste plaatsen tussen de toerplaatsen zorgen ervoor dat de camping een beetje rommelig oogt. In de winter is het hier hoogseizoen met talloze overwinteraars.

Camping El Portús

De volgende dag reis ik door langs de kust richting het zuiden naar Camping El Portús. Het eerste stuk naar Cartagena leggen we af per boot van Sea Runner langs de Costa Calida, dat warme kust betekent. We volgen de ruige, rotsachtige kustlijn die gedeeltelijk beschermd is. Hier vind je geen toeristische stranden, alleen hier en daar en klein, moeilijk te bereiken baai. Dan komt ons bootje van pas: vanwege de geringe omvang kunnen we aanleggen. El Portús is een naturistencamping, maar de eigenaar garandeert me dat het vooral in de winter geen probleem is om kleding te dragen.

Mazarrón

De volgende bestemming is Mazarrón op zo’n dertig kilometer ten oosten van Cartagena. De gemeente bestaat uit verschillende stranddorpjes en grotere plaatsen. Hier bezoek ik maar liefst drie campings. Nieuwsgierig waar je nog meer kunt overwinteren? In ACSI FreeLife 8-2017 (die in het teken staat van winterkamperen en overwinteren) vind je een uitgebreide beschrijving van zes campings waar je kunt genieten van de mediterrane winterzon.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Overwintercampings in Murcia

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht