ACSI FreeLife

Menu

Prachtcampings in Catalonië – deel 2

Kennismaken CataloniëGisteren presenteerden we al zeven Catalaanse campings waar de deelnemers van de ACSI FreeLife TestTour tijdens hun reis gaan kamperen. Mocht je dat artikel gemist hebben, klik je gewoon even hier. In deel 2 komen de overige zes campings aan bod. Deze liggen in de provincies Barcelona en Gerona. Benieuwd naar leuke dagjes uit in de provincie Barcelona? Lees dan ook zeker dit eerder verschenen artikel.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Campings in Catalonië

Camping Vilanova Park (Barcelona)

Een parkachtige camping gelegen tussen de steden Barcelona en Tarragona; dat is Camping Vilanova Park in een notendop. Liefhebbers van zon, zee en strand fietsen vanaf de camping in een kwartiertje naar Vilanova i la Geltrú, een levendige vissersplaats met twee fraaie stranden. Maar ook op de camping zelf zit je als kampeerder goed met een groot zwembadencomplex, sportvelden, een animatieprogramma en meerdere restaurants. Genoeg te genieten dus voor de levensgenieters, die hier van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 september kamperen.

Camping La Tordera (Barcelona)

Grote plaatsen aan het strand, een zwembad met zicht op zee en uitstekend sanitair zijn enkele voorzieningen die strandcamping Barcelona zo aantrekkelijk maken. En de naam zegt het al: je kampeert hier niet ver van de bekende wereldstad. Er vertrekt de hele dag een bus vanaf de camping naar Barcelona; erg handig! Met speeltuinen, een kinderboerderij en animatie voor alle leeftijden zitten families hier goed. Dat belooft wat voor de gezinskampeerders. Zij kamperen namelijk van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 september op Camping Barcelona.

Camping Cal Paradís (Barcelona)

Deze kleinschalige en rustieke camping, net buiten het dorpje Saló, is gelegen in een landelijk gebied. Hier geen strand en zee, maar bossen en valleien. Het campingleven op Cal Paradís is rustig en ontspannen. Geniet van het buitenzwembad (zout water) en de ligweide. Leuk feitje: op het campingterrein lopen enkele boerderijdieren rond. Dineren doe je in het sfeervolle campingrestaurant, waar de moeder van de eigenaren achter de potten en pannen staat. De cultuurliefhebbers overnachten hier van dinsdag 11 tot en met 13 september.

Camping Berga Resort (Barcelona)

Op deze schaduwrijke terrassencamping kampeer je op zo’n honderd kilometer ten noorden van Barcelona. Camping Berga Resort staat vooral bekend om de wellnessvoorzieningen, zoals diverse massages, sauna’s, stoombaden, koud- en warmwaterbaden en een ijsfontein. Sportief bezig zijn kan in de moderne fitnessruimte of op een van de sportvelden (padel, tennis, voetbal, beachvolleybal en jeu de boules). Klinkt als een perfecte plek voor de actievelingen, die hier van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 september verblijven. 

Camping Sènia Cala Gogo (Girona)

Een echte familiecamping voor zon- en waterpretliefhebbers, zo is Camping Sènia Cala Gogo het beste te omschrijven. De camping is slechts door een weg gescheiden van een groot strand aan de Middellandse Zee. Een speciale tractor met wagentjes brengt de campinggasten er gratis heen. Maar ook op het campingterrein zelf vind je verkoeling. Bijvoorbeeld in een van de vijf zwembaden! Het belooft een gezellige boel te worden, want de cultuurliefhebbers en de gezinskampeerders staan hier van vrijdag 14 tot en met maandag 17 september.

Camping Internacional de Calonge (Girona)

Op vijfhonderd meter van Sènia Cala Gogo ligt de luxe terrassencamping Internacional de Calonge. Deze camping ligt tegen een beboste heuvel, met het strand op slechts 150 meter van het campingterrein. Omdat je hier relatief hoog kampeert, kijk je op veel plekken fraai uit over strand en zee. Wie de hoogteverschillen niet zo goed kan overbruggen, kan mee met een treintje. Het vermaak op de camping is voor alle leeftijden, maar het zijn vooral tieners die hier met hun ouders komen kamperen. Zowel de actievelingen als de levensgenieters hebben hun caravan hier van vrijdag 14 tot en met maandag 17 september opgezet.

Volg de TestTour op de voet

Nog minder dan één week en dan gaat de ACSI FreeLife TestTour 2018 al van start. Tot die tijd en tijdens de reis zelf vind je interessante achtergrondartikelen, het laatste nieuws en natuurlijk de video’s in het TestTour-dossier. Veel plezier!

Praat mee

Praat mee: Prachtcampings in Catalonië - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht