ACSI FreeLife

Menu

Prachtcampings in Catalonië – deel 1

Kennismaken CataloniëDe deelnemers van de ACSI FreeLife TestTour zullen tijdens hun reis in Catalonië op dertien verschillende campings verblijven. Die zijn natuurlijk niet zomaar geselecteerd. Wat is er bijzonder aan deze campings en welke teams verblijven waar? Je leest het in een tweeluik gewijd aan de campings van de TestTour. In deel 1 maak je kort kennis met zeven campings, vijf gelegen in de provincie Lleida en twee in de provincie Tarragona. 

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Campings in Catalonië

Nou Camping (Lleida)

Nou Camping is een fraai aangelegde terrassencamping in het plaatsje La Guingueta d’Àneu. Je kampeert hier op slechts vijftien kilometer van de Franse grens, midden in de natuur van een rivierdal. Er zijn geen grote steden in de buurt van de camping. De rust en de schone lucht op Nou Camping maken het een ideale plek om uit te rusten na een lange reis. Goed nieuws voor de gezinskampeerders die hier van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september vertoeven.

Camping Del Cardós (Lleida)

Camping Del Cardós is net als Nou Camping gelegen in een dal. De natuur op en buiten deze groene camping is erg indrukwekkend. Vrijwel elke plek heeft schaduw van een of meerdere bomen. Met twee zwembaden, meerdere sportterreinen en het aangrenzende riviertje is er voor jong en oud genoeg te doen, zeker op sportief vlak. Benieuwd wat de actievelingen allemaal gaan doen tijdens hun verblijf hier op dinsdag 4 en woensdag 5 september? Bekijk het in het overzicht!

Verneda Camping Mountain Resort (Lleida)

In het noordelijkste deel van Catalonië, Val d’Aran genaamd, ligt Verneda Camping Mountain Resort. Deze verzorgde camping ligt aan de rivier de Garonne, die de nabijheid (vier kilometer) van Frankrijk verraadt. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot sportieve activiteiten. Maar wie van cultuur houdt, zit hier ook goed. Het aantal romaanse kerkjes in de streek is noemenswaardig. Komt dat even goed uit, de cultuurliefhebbers overnachten hier van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september.

Camping La Noguera (Lleida)

Deze moderne terrassencamping is gelegen rond het meer van Sant Llorenç de Montgai. Maar ook op de camping zelf hoef je het niet droog te houden. Met een binnen- en een buitenzwembad is een frisse duik nooit ver weg. Het campingrestaurant serveert gerechten gemaakt met lokale producten. Specialiteit van de chef: ‘caragols a la llauna’ (slakken met lokale wijn en cava). De levensgenieters kamperen hier van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september. Zouden zij dit lusten?

Camping Vall d’Àger (Lleida)

Camping Vall d’Àger is een nieuwe camping die al geïnspecteerd is door ACSI, maar volgend jaar pas online komt en in de ACSI Campinggidsen verschijnt. Net als de bovenstaande campings in Leida, ligt ook deze camping in de Spaanse Pyreneeën. In deze bergachtige, ruige omgeving  zijn er genoeg sportieve mogelijkheden, zoals kajakken, rotsklimmen, paragliden en zelfs ballonvaren. De actievelingen overnachten op donderdag 6 september op Camping Vall d’Àger.

Playa Montroig Camping Resort (Tarragona)

Deze luxe camping is gelegen in Montroig, een plaats aan de Middellandse Zee. Troef van de camping is het grote zwembadencomplex dat opvalt door de elegante vorm, de verschillende glijbanen en de fraaie begroeiing rondom. Ander vermaak op de camping: talloze sportvelden, een wellnesscentrum, een animatieprogramma en een discotheek. Vrijdag 7 tot en met maandag 10 september overnachten de gezinskampeerders en de levensgenieters op Playa Montroig Camping Resort.

Camping Els Prats Village (Tarragona)

Zo’n twee kilometer van Playa Montroig Camping Resort vind je Camping Els Prats Village. Deze kindvriendelijke camping heeft een echte blikvanger: een vrolijke, waterspuwende giraf die uittorent boven het peuterbad. Maar ook op het droge is er genoeg te beleven. Campinggasten kunnen een potje minigolf spelen, aansluiten bij de animatie of meegaan met een georganiseerde excursie. Els Prats Village is de camping waar de actievelingen en de cultuurliefhebbers van vrijdag 7 september tot en met maandag 10 september kamperen.

Volg de TestTour op de voet

Het duurt niet lang meer: de ACSI FreeLife TestTour 2018 gaat op zaterdag 1 september van start. Tot die tijd en tijdens de reis zelf vind je interessante achtergrondartikelen, het laatste nieuws en natuurlijk de video’s in het TestTour-dossier. Veel plezier!

Praat mee

Praat mee: Prachtcampings in Catalonië - deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht