ACSI FreeLife

Menu

Campingparadijs Kroatië

Of je nu op zoek bent naar een kleine en intieme familiecamping of een grote camping met volop faciliteiten, Kroatië heeft het allemaal. Een korte greep uit het rijke aanbod Kroatische campings.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kroatië_Vestar_camping
Kroatië_Aminess Maravea_camping

Vandaag de dag is het land van duizenden eilanden een van Europa’s populairste campingbestemmingen. Een status die Kroatië te danken heeft aan de kwaliteit van de campings, de diversiteit in landschappen, een rijk erfgoed, de kristalheldere zee, duurzaam campingmanagement en de goede bereikbaarheid.

Uiteraard mogen we de Kroatische gastvrijheid en de ontspannen omgeving niet vergeten. De Kroatische campings staan hoog aangeschreven, maar welke camping past nu het beste bij jou? Om deze vraag iets makkelijker te kunnen beantwoorden, heeft de Kroatische Camping Vereniging (KCV) – waarvan in totaal 98 campings deel uitmaken – een tweedeling gemaakt.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Van minicampings tot kampeerresorts

Een selectie van de best beoordeelde campings – waarvan een aantal zijn bekroond met een ACSI Award 2023 – vertegenwoordigt 64 vakantieresorts met hoge standaarden. Dit jaar is de familie van de zogenaamde beste campings gegroeid met drie, waaronder Aminess Avalona Camping Resort, de eerste vijfsterrencamping van het eiland Pag. Een andere nieuwkomer is camping Stoja, die vlak bij de historische stad Pula in Istrië ligt. De laatste nieuwkomer is camping Vita, een vijfsterren kampeerparadijs naast het spa-resort van Terme Tuhelj op ongeveer veertig kilometer van Zagreb.

Kampeerders die rust prefereren boven zoveel mogelijk faciliteiten, komen uit bij een van de kleine campings, de zogenaamde OK Mini Camps. Dit aanbod bestaat uit 34 Kroatische campings met een capaciteit tot tweehonderd kampeerders. Voor 2024 komen er ook in deze categorie drie campings bij, waaronder eentje in het oosten van Istrië met privé-zwem- en bubbelbaden: Floria Glamping Garden. Vlak bij Kaap Kamenjak ligt de tweede nieuwkomer: camping Piccolo. Tot slot is camping Milo Moje een mooie uitvalsbasis om het zuiden van Dalmatië en het eiland Hvar te verkennen.

TestTour in Kroatië

Tijdens de TestTour 2022 in Istrië maakte team Actievelingen nog een kajaktocht rondom het ongerepte schiereiland Kaap Kamenjak.

Praat mee

Praat mee: Campingparadijs Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht