ACSI FreeLife

Menu

Hulp bij tv kijken via Astra satelliet

Na een lekker dagje is het wel lekker om even onderuit te zakken in je caravan of camper. De schotelantenne heb je niet voor niets op je dak staan. Met zo’n schotel kun je veel meer dan je denkt.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
schotel

Astra, leverancier van satellietdiensten binnen Europa, gaat on tour om jou de mogelijkheden van de mobiele schotel bij te brengen.

Sander Janson legt uit

Wat die mogelijkheden dan zoal zijn, dat krijg je te horen van Sander Janson. De presentator van het voormalige televisieprogramma Campinglife  gaat de komende tijd voor Astra campings langs om kampeerders te wijzen op de mogelijkheden van satelliettelevisie.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel caravan- en camperbezitters een satellietschotel hebben, maar niet goed weten wat ze er allemaal mee kunnen. Met zijn demonstratiecamper toert Sander Janson voor Astra langs verschillende campings. Zo staat mister Campinglife in het weekend van 20 en 21 mei in Heerlen.

Gratis zenders

Nu vraag jij je natuurlijk af wat die mogelijkheden dan zoal zijn? We verklappen er alvast een paar. Voor Nederlandstalige programma’s heb je een betaald abonnement nodig. Voor veel programma’s in het Duits of in het Engels is dat anders. Deze zijn vaak gratis te ontvangen. Zo kun je met die schotel honderden gratis zenders ontvangen.

Wandelvierdaagse

Wist jij daarnaast dat je die mobiele schotel ook gewoon thuis kunt gebruiken? Veel uitzendingen via de satelliet zijn namelijk beschikbaar in HD of zelfs Ulta HD.  De demonstratiecamper met daarop een levensgroot portret van Sander Janson stopt niet alleen bij campings. Zo is hij van 19 tot 22 juli te vinden op de Vierdaagse van Nijmegen.

Wil jij precies weten waar de demonstratiecamper de komende tijd wordt geparkeerd, volg dan de voorlichtingstour. De satellietcampagne loopt nog tot 26 september.

ACSI FreeLife helpt je ook op weg in de wereld van de satellietontvangst met de tweedelige serie TV kijken tijdens je vakantie. In deel 1 gaan we uitgebreid in op het optimaliseren van je ontvangst en in deel 2 laten we zien je het meest comfortabel tv kunt kijken.

Praat mee

 1. HT

  Nu Canal digitaal alleen nog HD uit gaat zenden, moet onze Caro bij Oyster ook aangepast worden, maar omdat onze tv ook zeer gedateerd was, besloten we om een tv te kopen met DVB-S aansluiting en tevens 12 volt, enCI module, deze zijn in Nederland erg schaars en vrij aan de prijs maar in Duitsland werd een nieuwe Telefunken voor een nette prijs aangebonden. Bij aankomst binnen in huis uitgetest op de kabel en het werkte perfect. Maar helaas in de camper krijg ik hem niet aan de praat, om de één of andere reden laat de televisie de zenders niet in. Ik heb de coax vanuit de schotel ontvanger nu rechtstreeks op de tv aangesloten, maar dat werkt niet, ik heb van alles geprobeerd, maar helaas, wie kan mij hierin verder helpen ik hoor het graag!

  Reageer
  0
  0
  1. GH

   Is het al gelukt?

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Hulp bij tv kijken via Astra satelliet

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht