ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Dethleffs Generation 515 LE

Een nieuw elan en meer waar voor het geld. Dat wil Dethleffs in de middenklasse brengen met de nieuwe Generation-serie. In deze proftest neemt ACSI FreeLife de Generation 515 LE onder de loep.

Auteur
Sander Cox
Datum
Dethleffs Generation 515 LE

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Generation 515 LE
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.396 kg, rijklaar gewicht 1.465 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.800 kg (van de testcaravan!)
Basisprijs
€ 25.790

Met de fonkelnieuwe Generation wil Dethleffs kopers verleiden met nieuwe ideeën en kleuren. De moderne vormgeving zou nieuwe doelgroepen moeten aanspreken.

Exterieur en interieur

Aan de buitenkant mixt Dethleffs daarvoor elementen uit de bovenklasse, zoals de achterlichten en brede deur, met de opbouw van de middenklassers Camper en Beduin. Het interieur was in het prototypestadium aanvankelijk erg gewaagd, maar in de uiteindelijke productieversie is dat hier en daar afgezwakt. Niettemin doet de Generation zijn naam wel eer aan.

Gedurfd design

Vanbinnen heeft de nieuwe Dethleffs in elk geval een zeer eigen uitstraling, met onder meer zilverkleurige kleppen die van donker naar licht verlopen voor de bovenkasten en een nieuwe kleurstelling. In technisch opzicht biedt het meubilair geen baanbrekende innovaties, maar modern is het wel en het design geeft blijk van durf bij de ontwerpers.

Dethleffs Generation op rapport

Maar hoe bevalt de Generation in de smaak bij de verschillende experts die ieder met hun eigen oog naar deze caravan kijken? Hieronder lees je alvast hun slotconclusie.

Rudi Stahl, carrosserie-expert:

“De opbouw is oerdegelijk, met kwalitatief goede gladde beplating, aanbouwelementen en aluminium wielen. De disselbak en zijpanelen hebben verlichting, top.”

Roman Heinzle, techniekexpert:

“Een combiverwarming met grote boiler zie je steeds vaker in caravans. De hele standaarduitrusting van de nieuwe Dethleffs is ronduit indrukwekkend.”

Oli Pfisterer, meubelexpert:

“Optisch nieuw en modern gemaakt. Erachter tref je normale meubelen van goede kwaliteit. De constructie had op detailniveau nog beter gekund.”

Christiane Eckl, interieurexpert:

“De 515 LE is praktisch ingericht, je krijgt zowaar het gevoel dat je in een bredere caravan bent. De grote keuken is klasse, mede dankzij de handige flessenla.”

Michael Wille, expert rijveiligheid:

“De gewichtsverdeling en de standaard veiligheidsvoorzieningen zijn goed. De meetwaarden schommelen rond het gemiddelde in deze klasse.”

Het hele verhaal

Wil jij meer weten over de Dethleffs Generation? In ACSI FreeLife 8-2018 kom je alles te weten over deze nieuwkomer.

bestel magazine