ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Bürstner Premio Life 430 TS

Heb je geen al te groot budget voor je nieuwe caravan? Bürstners instapmodel Premio Life is compact, maar biedt ruimte voor alle basisbehoeften: eten, leven en slapen.

Auteur
Sander Cox
Datum
Bürstner Premio Life

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Premio Life 430 TS
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
185 R 14 C met stalen velgen, Load Index 102
Testjaar
2017
Gewicht
Leeggewicht 889 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.360 kg, laadvermogen 481 kg
Basisprijs
€ 13.280

De Bürstner Premio Life, bouwtechnisch identiek aan concerngenoot Dethleffs c’Joy, is een echt instapmodel voor twee personen. Als het echt niet anders kan, kun je er ook met z’n vieren mee op pad, en met drie lukt sowieso prima. Enige voorwaarde: mooi weer, zodat het vakantieleven zich hoofdzakelijk buiten, voor de caravan, kan afspelen.

Basic caravan

Bürstner mikt met de Premio Life op jonge kampeerders met rijbewijs B en mensen die niet te veel geld in een nieuwe caravan willen steken. “Bovendien zien we een algemene trend richting kleinere caravans”, zegt Bürstner-projectmanager Markus Pangerl. Kleiner, maar zonder in te boeten aan kwaliteit. De Premio Life maakt dan ook nergens een goedkope indruk. Het meubilair is keurig gemaakt, zij het een tikkeltje hoekig. De indeling is praktisch en de uitrusting in overeenstemming met de klasse. Om klein en prijsbewust te blijven, doet de Premio Life niet aan design. De caravan is basic, een beetje zoals caravans vroeger waren.

Comfort Bürstner Premio Life

Toch gaat het sobere karakter van de Premio Life niet echt ten koste van het comfort. Het zitcomfort op de banken is goed en de tafel staat heel stevig. De koelkast is met een inhoud van 82 liter groot genoeg, net als het vriesvak van negen liter. Helaas is het bovenkastje in de keuken niet onderverdeeld met tussenplanken – of op z’n minst voorzien van openstaande randjes zodat er niks uit kan vallen.

Toilet en sanitair

De toiletruimte krijgt de voorzichtige goedkeuring van onze interieurexpert Christiane Eckl. “Het sanitair is weliswaar gereduceerd tot het strikt noodzakelijke, je hebt er wel genoeg plek. Een kastje dat dicht kan was prettig geweest, maar ook zo is de toiletruimte prima bruikbaar.”

Hele artikel

Nieuwsgierig naar wat de experts nog meer is opgevallen aan de Bürstner Premio Life? Na het lezen van het hele artikel in ACSI FreeLife 7-2017 kent dit instapmodel waarschijnlijk nog maar weinig geheimen voor je.

bestel magazine