ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Bürstner Averso Harmony Line 485 TS

Harmony Line noemt Bürstner de opgepimpte versie van de middenklassecaravan Averso.  Deze nieuwe Averso Harmony Line is een opvallende verschijning. In onze proftest zoeken we uit of de technische kwaliteiten er net zo uitspringen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bürstner Averso Harmony Line

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso Harmony Line 485 TS
Onderstel
Al-Ko-chassis met schuingeplaatste draagarmen
Testjaar
2020
Gewicht
Leeggewicht 1.309 kg, maximumgewicht 1.500 kg, laadvermogen 191 kg
Basisprijs
€ 27.940

De brede kleurige band op de voorzijde en de zijwanden is niet grijs zoals bij de gewone Averso, maar uitgevoerd in een chique bronskleur waarin de opvallende Harmony designstudie helemaal is gespoten. Bij dat fraaie uiterlijk past natuurlijk de gladde beplating van de zijwanden, terwijl het dak, de voor- en de achterkant met vezelversterkte kunststof zijn afgewerkt. Naast het kleurenschema valt de ver naar onderen doorgebroken achterbumper op.

Interieur

In het interieur is de Averso Harmony Line met lichte meubels, hoogglans gelakte kastfronten en weinig houtdecor modern vormgegeven. Hier worden voor het eerst speciale variorolgordijnen in een caravan toegepast, op de functionaliteit ervan komen we later in dit artikel terug.

12 indelingen

De Averso Harmony Line is er in twaalf indelingen. Naast de geteste 485 TS met queensbed voorin en een rondzitgroep achterin, zijn er indelingen voor stellen met één- of tweepersoonsbedden en twee gezinsindelingen. De prijzen liggen tussen de € 27.730 en € 37.700. De 748 centimeter lange 485 TS kost vanaf € 27.940 en is dan al vrij compleet uitgerust.

queensbed Bürstner Averso Harmony LineHet vrijstaande queensbed zorgt voor een zeer ruimtelijk gevoel in het slaapgedeelte, maar daardoor vallen de dakkasten aan de zijkanten daar weg. Bürstner weet een mooi compromis te bereiken tussen slaapcomfort en nuttige ruimte.

Uitschuifbaar bed

De deur van de toiletruimte kan tot 180 graden open – handig omdat deze de doorgang bij de keuken zo niet hindert. Het uitschuifmechanisme van het queensbed geeft makkelijk toegang tot de grote bergruimte onder het bed. De lattenbodem van het 150 centimeter brede bed bestaat uit twee delen en heeft geen verstelbaar hoofdeinde of een verstelbare hardheid.

Grote dinette met een lange tafel

In de zitgroep zijn er twee kenmerken die de meubelexpert erg aanspreken. Het kastje onder de tv-houder heeft een apart vak met opklapbaar deksel, waarin je een ontvanger kunt plaatsen indien die niet in de tv zelf zit. En de tafel is verlengbaar door de zitting van het dwarse stuk aan de wand en de tafel te bevestigen. Zo krijg je een grote dinette met een lange tafel. “Je kunt ook alleen de kleine tafel gebruiken en een groter exemplaar in de voortent plaatsen.”

Alle plus- en minpunten

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? In ACSI FreeLife lees je het hele artikel en ontdek je alle plus- en minpunten van deze nieuwe caravan.

Bestel magazine

Confidental Infomation