ACSI FreeLife

Menu

Test: LMC Element T 668 G

Cultuurliefhebbers Joop (71) en Tonny (66) gaan voor het eerst camperen. En wel met de splinternieuwe LMC Element T 668 G. Weet die ervaring hen ervan te overtuigen afscheid te nemen van hun vertrouwde caravan?

Auteur
Jasmin Drinkenburg
Datum
ReactiesReageer
Leeftest LMC Element T 668 G_camper

Signalement

Merk
LMC
Model
Element T 668 G
Onderstel
Verlaagd Al-Ko chassis
Testjaar
2020
Gewicht
Leeggewicht 2.694 kg, rijklaar gewicht 20.895 kg, maximum toelaatbaar totaalgewicht: 3.500
Basisprijs
€68.990

In september 2019 testten twee lezersteams een hagelnieuwe camper en reisden daarmee langs verschillende Hanzesteden in Nederland en Duitsland. Op de komende drie pagina’s lees je de bevindingen van het Testteam Cultuurliefhebbers, Joop en Tonny Temmink. Zij reisden met een LMC Element T 668 G van stad naar stad. Hun avonturen lees en zie je terug op ACSIfreelife.nl/testtour2019

Instapserie

LMC heeft de instapserie Element geïntroduceerd met twee indelingen. De T 668 G die Joop en Tonny mogen testen is daar eentje van. De andere is de T 758 G. De T 608 en de T 748 zijn de jongste telgen in de serie. Achterin de testcamper zijn twee eenpersoonsbedden (208 x 80 en 203 x 80 cm) geplaatst boven een ruime garage. Een hefbed boven de zitgroep is optioneel leverbaar.

LMC heeft de serie een dynamisch uiterlijk gegeven. Ze onderscheiden zich met de modern vormgegeven buitenkant duidelijk van de andere LMC-modellen. Daarvoor zorgt onder meer de nieuwe stroomlijn met groot raam boven de cabine en een nieuw ontwerp van de achterzijde, met nieuwe achterspoiler en achterlichten. De T 668 heeft een totale lengte van 6,98 meter en een breedte van 2,32 meter. LMC heeft niet alleen voor een nieuw uiterlijk gezorgd.

Leeftest LMC Element T 668 G_achterkant

De aandacht voor details en slimme oplossingen voor kleine dingen waren voor de fabrikant een doel op zich. De halfintegraal heeft een lage instap met een brede toegangsdeur. In het interieur valt ook de ruimtelijke vormgeving op. Dat is onder andere te danken aan de stahoogte van 212 centimeter. ”

Eerste indruk

Als Joop en Tonny de camper voor het eerst binnen stappen zijn ze onder de indruk van het frisse interieur. En het riante bed achterin. Al was het de eerste nacht even wennen aan de andere setting. “In onze caravan ligt alles op z’n plek, we kunnen alles blindelings vinden. Gisteren kon ik helemaal niets vinden”, vertelt Joop na hun eerste nacht in de LMC Element. En hoewel ze zich bij de allereerste blik in de camper voornamen om het bed om te bouwen tot tweepersoonsbed ‘want dat is wel zo gezellig’, kiezen ze toch voor de opstelling met enkele bedden.

Het instappen via het laddertje vindt het stel namelijk niet zo comfortabel. “Het tweepersoonsbed is eenvoudig te bouwen, maar we hebben toch gekozen voor de twee enkele bedden omdat we dan veiliger in en uit bed kunnen stappen”, legt Tonny uit. De matrassen vinden ze beiden erg comfortabel. “De matrassen waren perfect. We hebben heerlijk geslapen, ook dankzij de uitstekende ventilatiemogelijkheden door de dakluiken”, vult Joop aan.

Rijervaring

Als Joop voor het eerst met de camper wegrijdt voelt hij zich de koning te rijk. “Ik droomde er als kleine jongen van om vrachtwagenchauffeur te worden. En nu ben ik het en zo voelt het ook! Je zit hartstikke hoog, je rijdt in een voertuig met een dieselmotor met lage toeren. Hij rijdt gewoon perfect”, vertelt Joop met een glimlach van oor tot oor.

Zowel hij als Tonny vinden het reizen met een camper heel comfortabel. “Als je met een camper op pad gaat begint de vakantie al als je achter het stuur kruipt”, valt Joop op. “De camper komt met 140 pk en een gewicht van 3.500 kilogram prima mee met het overige verkeer. Maar je merkt wel dat hij windgevoeliger is, dus reed ik niet harder dan maximaal 110 kilometer per uur.

Ik moest wel wennen dat ik niet over mijn rechterschouder kon kijken. Als ik een beetje te schuin naar links voor een voorrangsweg stond, kon ik niet meer zien of er verkeer van rechts kwam. Al met al is de camper duidelijk zuiniger dan onze eigen auto met een caravan erachter.” Ook valt het ze op dat het woongedeelte van een camper een heuse klankkast is tijdens het rijden. “Je hoort meer lawaai dan in een gewone auto, dus het is belangrijk om spullen goed vast te leggen.”

Leeftest LMC Element T 668 G_zithoek

Keukenprinses

Terwijl Joop op zijn gitaar een deuntje speelt in het slaapgedeelte achter in de camper, trekt Tonny iedere avond de potten en pannen uit de kast om te koken in de keuken die tegenover de toiletruimte in het midden is geplaatst. “De keuken is mijn trots! Ik kook altijd uitgebreid, ook als we op vakantie zijn.” De keukenprinses is erg tevreden over de indeling van de keuken, maar mist wel wat extra werkruimte. “Ik heb af en toe de traptreden gebruikt. Dat werkte prima, maar een inklapbaar verlengstuk van het aanrecht aan de kant van de toegangsdeur zou mijn voorkeur hebben.”

Ook zijn de keukenkastjes voor haar (met een lengte van 158 centimeter) wat aan de hoge kant. “Als ik ze dicht wil doen, klappen ze naar beneden op mijn hand. Bovendien kan ik niet goed in de kast kijken.” Wel kan ze al haar keukengerei gemakkelijk kwijt. En over de sfeervolle ledstrips is de chefkok ook heel erg te spreken. In de zitgroep kunnen Joop en Tonny heerlijk samen tafelen. “We hebben volop ruimte voor ons tweetjes als de voorstoelen zijn gedraaid.”

In m’n nopjes

De toiletruimte is voorzien van een toilet, douche en wasbak. “Ik heb de douche een aantal keren gebruikt en ik was echt helemaal in mijn nopjes hoor, wat heerlijk!”, vertelt Tonny als we haar vragen naar het gemak van de toiletruimte in de LMC Element. Shampoo, tandpasta en andere benodigdheden kan ze gemakkelijk kwijt in de kastjes.

“Ik mis wel een extra handdoekenrek, want we kunnen er nu maar twee ophangen”, merkt Tonny als kritische noot op. “Deze wand lijkt me daarvoor heel geschikt”, zegt ze terwijl ze op een lege wand wijst. “Verder mis ik een plek waar ik mijn bril even neer kan leggen als ik me opmaak.” Na twee weken toeren is het stel het er unaniem over eens dat ze helemaal in hun element waren in de LMC Element.

Leeftest LMC Element T 668 G_bedden

Conclusie

Testteam Cultuurliefhebbers: “We waren echt in ons element”, roept het stel enthousiast als ze terugkomen van hun tocht langs de Hanzesteden. “We hebben de afgelopen twee weken heel veel nagedacht over het verkopen van onze caravan en we weten nu dat we het ooit gaan doen! Qua grootte is de LMC voor ons echt perfect. Je duikt zo een stad in of rijdt met gemak een camperplaats op. Met een caravan moet je altijd aan het werk om het ding neer te zetten.”

Tekst: Katinka Schippers, foto’s: Siebold Freeke

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de LMC Element T 668 G liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Leeftest LMC Element T 668 G

Praat mee

Praat mee: Test: LMC Element T 668 G

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht