ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: de kleurrijke T@b 400 TD

Met de caravan helemaal naar Griekenland? Dank u feestelijk. Of toch niet? De familie Trescher waagde zich aan de reis met een kleurrijke T@b.

Auteur
Sander Cox
Datum
T@b 400 TD

Signalement

Merk
T@b
Model
T@b 400 TD
Onderstel
Al-Ko chassis met rubbervering
Testjaar
2017
Gewicht
Rijklaar gewicht 980 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.500 kg
Basisprijs
€ 17.590

Het idee ontstond vorige zomer. Na alle naburige Europese landen te hebben aangedaan, wilden we het met de caravan eens wat verderop zoeken. “Griekenland”, opperden onze vaste vakantievrienden gekscherend. Maar het zaadje was geplant en daar kon zelfs een enkele reis van 2.500 kilometer niets meer aan veranderen. Griekenland dus, schiereiland Chalkidiki om precies te zijn. De kinderen slapen in onze Volkswagen buscamper, wij in een kleurrijke T@b 400 TD die we van ACSI FreeLife mogen testen.

Kleine ruimte

Bij de voorbereidingen van de reis merken we al snel dat we ondanks het riante ruimteaanbod van twee voertuigen doordacht moeten beladen. Niet zozeer vanwege het gewicht, maar vanwege de beschikbare ruimte. Zware spullen bergen we op in de zitbak. Onder het bed komt de campinguitrusting. Onze kleren stoppen we in boxen, die we deels in de kledingkast stapelen en deels een plaatsje in de buscamper geven. Voorraden vinden een plekje in het keukenblok.

De bedden, keuken en toiletruimte houden we onderweg vrij van bagage, anders moeten we bij elke tussenstop spullen verplaatsen. In het Volkswagenbusje houden we bovendien alle zes zitplaatsen vrij, zodat de kinderen van onze vrienden onderweg een stuk met ons kunnen meerijden – wel zo gezellig. Grote bagage bergen we achterin de Volkswagen op, klein spul waar we snel bij moeten kunnen gaat in de transportbox achterop de T@b 400 TD. Het maximale gewicht inclusief disseldruk en wieldruk vormt geen enkel probleem.

Kastjes

De T@b heeft geen afgesloten bovenkastjes, dus alle kleding zit opgeborgen in de kledingkast. Die is uitgerust met een stang en kleine vakken met een net ervoor. De open opbergvakken in de caravan gebruiken we voor spulletjes die we dagelijks nodig hebben, zoals een puzzelboekje, zonnebrillen en allerhande opladers.

Complete leeftest

Zie jij zo’n compacte kleurrijke caravan wel zitten? In ACSI FreeLife 5-2017 vertelt familie Trescher nog veel uitgebreider over de T@b 400 TD.

bestel magazine