ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Hymer Starline 680

Hymer bouwt de Starline 680 op basis van een Mercedes-Benz Sprinter. Met als resultaat een integraal die op maat lijkt gemaakt voor een gezin. Op de prijs na dan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hymer Starline

Signalement

Merk
Hymer
Model
Starline 680
Onderstel
Mercedes-Benz Sprinter 516 CD 2,2 liter
Testjaar
2017
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht: 5.300 kg, trekgewicht geremd: 2.000 kg
Basisprijs
€ 129.490 (inclusief BPM)

Je ziet hem niet over het hoofd, de Mercedes-ster boven de grille waarin de naam ‘Hymer’ prijkt. Daarmee is de basis van deze integraal duidelijk. De combinatie van beide merken belooft kwaliteit en degelijkheid die uitsteekt boven die van het kleinere zusje, de B-klasse op een Fiat Ducato-platform. Hymer noemt deze integraalfamilie Starline.

Slaapplaatsen

Over familie gesproken, de Starline 680 is weliswaar een klassieke tweepersoons camper voor kampeerders die apart slapen. Het concept past ook prima bij een gezin met twee kinderen. De 7,97 meter lange integraal biedt immers vier slaapplaatsen. Bovendien biedt deze 3,07 meter hoge en 2,35 meter brede Starline volop interieurruimte, bagagevolume en laadvermogen.

Motor

Het standaard onderstel, van een Sprinter 516 CDI met 2,2 liter Euro VI turbodieselmotor, vormt samen met de houtvrije opbouw en de wanden van PUAL-schuim een moderne unit. De integraal heeft een toelaatbaar totaalgewicht van 5.300 kilogram, dus je hebt er een C1 rijbewijs voor nodig.

Het is comfortabel rijden met de Hymer Starline: de camper is stil als je over de snelweg en de provinciale weg rijdt, vooral met de optionele zeventraps automaat. Op smalle wegen is het wel een beetje oppassen met de 2,7 meter lange overhang achter. De integraal rammelt niet, ook op de bochtige bergweggetjes in winters Tirol. De rust in het interieur van de Starline verraadt dat Hymer hem zeer degelijk heeft gebouwd en afgewerkt.

Verbruik

Afhankelijk van het soort weg verbruikt de achterwielaangedreven Starline tussen 13,5 en 15,5 liter diesel per 100 kilometer (ouderwets gezegd tussen de 1 op 6,5 en de 1 op 7,4). Tijdens onze test maakten we een 600 kilometer lange reis over snelwegen, provinciale wegen en in de bergen en daar verbruikte hij 14,3 liter per 100 kilometer (1 op 7).

Hymer Starline van a tot z

Tot zover deze bescheiden inkijk van de Hymer Starline 680. Wil je meer weten over bijvoorbeeld de indeling en (de prijzen van) de verschillende opties? In ACSI FreeLife 2017-4 lees je het a-tot-z-verhaal van deze integraalcamper.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Hymer Starline 680

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation