ACSI FreeLife

Menu

Bürstner Brevio T 600

Slechts 5,99 meter lang, 2,10 meter breed en 2,75 meter hoog –  de  Bürstner Brevio T 600 is een zeer compacte camper met afmetingen die maar iets ruimer zijn dan die van een vergelijkbare bestelwagen. De experts van ACSI FreeLife magazine onderwerpen de T 600 aan een grondige test.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
62

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Brevio T 600
Onderstel
Fiat Ducato, verlaagd
Banden
215/70 R16 C
Testjaar
2013
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3300 kg, rijklaar leeggewicht 2725 kg
Basisprijs
54580

Het compacte voertuig is door zijn slanke vorm (amper breder dan de stuurcabine van Ducato) en korte overhangen een aangename verschijning. Door de rechte cabinewanden is de binnenruimte duidelijk ruimer dan in een bestelwagen. Aan het verlaagde chassis van Fiat heeft de Brevio te danken dat er bij een voertuighoogte van enkel 2,75 meter toch 195 centimeter stahoogte overblijft. Via de grote klep is de Bürstner Brevio T 600 met zijn 98 centimeter brede middengang goed te beladen.

Ruimtemanagement

De driedelige lattenbodem van het grote dwarsbed kan moeiteloos opzij geklapt worden. In de smalle meubelfronten bij de zijwanden, waar het hoofd- en voeteneinde van de lattenbodem op rusten, zijn door Bürstner een aantal laden en kastjes voor kleding ondergebracht. Bovendien zijn er zowel links als rechts twee kasten voor kleine benodigdheden beschikbaar. Op die manier functioneert het achterste gedeelte als garage en als woonruimte en slaapkamer. Een knap staaltje ruimtemanagement.

Indeling Bürstner Brevio T 600

De keuken van de Brevio T 600, helaas zonder elektrische ontsteking, is ook praktisch ingericht, met een tweepits toestel, 104 liter koelkast, besteklade, grote onderkast en twee bovenkastjes. Het aanrecht is wat krap. In de compacte toiletruimte tegenover de keuken zit een zwenkbare, ronde kunststof wasbak, een draaibaar cassettetoilet, een douchegordijn om de ruimte in tweeën te delen tijdens het douchen en een grote kast voor toiletartikelen.

Zithoek comfortabel?

Maar is er met al deze voorzieningen nog wel genoeg ruimte over in de compacte Brevio T 600 voor een comfortabele zithoek? En biedt de voorzijde van de camper nog wat nodige bergruimte? Hoe vindt ons team van experts de afwerking van de camper?

De Brevio heeft de maten van een bestelwagen, maar is de compacte halfintegraal even wendbaar en net zo makkelijk te besturen? Details van deze grote Proftest vind je in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

 1. GH
  G. Hinrichs

  Beste. Ik lees niets over een te monteren omvormer. Is deze te installeren. Dit ivm koelkast en stopcontacten op EEN zekering. Hoor van u.
  Groet
  Ger.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Bürstner Brevio T 600

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht