ACSI FreeLife

Menu

Kluscamper: Roadtrip per truckcamper

Handige klussers bouwen zelf de fraaiste campers. In deze rubriek laten we je hun bijzondere creaties zien. Linsay en Travis reizen van Canada naar Argentinië in hun typisch Amerikaanse truckcamper. “In de kleine ruimte hebben we elk hoekje slim benut.”

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
DSC03878 T 1

Het verhaal van Linsay Lusyne (33) klinkt als een typisch Amerikaanse roadmovie. De Belgische is nu al acht maanden samen met haar Canadese vriend Travis Mcleod (33) on the road in hun four-wheel drive truckcamper. De reis over de Pan-American Highway begon in oktober in Canada en het einddoel is Vuurland, het zuidelijkste puntje van Argentinië. “We hadden anderhalf jaar ingecalculeerd, maar dat kan wel eens het dubbele worden. We plannen weinig en hebben geen haast”, vertelt Linsay vanuit Mexico.

296094572 115887004522656 1051326254706495437 n


Slide-in camper
Drie jaar geleden verhuisde de Belgische naar Canada. Toen haar Canadese werkvergunning in oktober afliep, trok het stel met hun ‘Eagle’ de wijde wereld in. “Travis had al een Toyota Tacoma pick-up truck en daar hebben we een slide-in camper opgezet. Die kochten we in maart en we zijn letterlijk tot op de dag dat we vertrokken in oktober bezig geweest om alles af te krijgen.”

Slide-ins, erg populair bij kampeerders in truck-minnend Amerika, hebben standaard een bed, fornuis en een zitje, maar zijn te basic om permanent in te wonen. “Goed voor een weekendje weg, maar er was bijvoorbeeld geen water, koelkast en te weinig opbergruimte. Voor mij was het ook belangrijk dat het gezellig was vanbinnen en niet alleen maar praktisch. Het is een kleine ruimte, maar toch veel werk. Je wilt het ook slim aanpakken en elk hoekje benutten.”

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Queensize bed

Onder het hefdak van de campershell zit een uitschuifbed dat over een groot deel van het interieur schuift en met z’n queensize groot genoeg is om met z’n tweeën comfortabel te slapen. Van de standaard uitschuifbank maakten ze een zij-dinette annex loungehoek, met eronder bergruimte. De draaibare, rechthoekige eettafel wordt in de lengte gedraaid ineens een bureau met voldoende ruimte voor twee laptops.

Om kleding op te bergen maakten Linsay en Travis aan weerzijden kledingkasten met vakken en eronder een schoenenkast. De keuken zit ook vol ruimtebesparende slimmigheden, vertelt de camperbouwster. “Naast het fornuis hebben we een gootsteen gemaakt. Daaronder zit een schoonwatertank van 40 liter, ernaast een even grote vuilwatertank.”

Een uitschuifbare, brede, platte la biedt verrassend veel opbergruimte, onder het werkblad doet een kast met vouwdeur, die makkelijker is bij het openen, dienst als opbergplek voor boodschappen en servies. Een boxmodel koelkast maakt de keuken compleet. In het interieur was zelfs nog plek voor een uitschuifbaar toilet, het kleinste Thetford-model.

GOPR3876
Linsay en Travis maakten van de zijdinette een eet-, lounge- en werkplek. De draai- en inklapbare tafel is in de lengte groot genoeg om aan weerszijden met een laptop te werken. Ondanks de kleine ruimte was het toch een hele klus om elk hoekje slim te benutten. Om het gezellig te maken kreeg de achterwand een behangetje. Het queensize bed onder het hefdak schuift ’s avonds over de keuken en dinette en is groot genoeg om met twee personen comfortabel te slapen.

-12 met kerst

Het leven in hun stoere huisje op wielen bevalt na ruim een halfjaar reizen prima, zegt Linsay. “Zelfs bij een temperatuur van -12 met kerst in New Mexico konden we heerlijk binnen zitten en met de verwarming aan een spelletje spelen.” Is het juist bloedheet, dat heeft de camper een luifel die 360 graden rond de cabine draait.

De truckcamper, die ook off-road moeiteloos de meest fantastische plekken bereikt, krijgt stroom van twee zonnepanelen op het hefdak, dat wordt opgeslagen in de lithiumpolymeeraccu. “Die was duur, maar is veel lichter dan een normale batterij en heeft veel vermogen. Op een monitor binnen lezen de camperaars het verbruik en het batterijniveau af. Er is een omvormer aan boord voor als de batterij bij bewolkt weer minder snel vol raakt. “Maar die hebben we nog maar een paar keer nodig gehad.”

Vakantie van vakantie

Linsay en Travis zijn al een paar maanden in Mexico, waar ze ook even twee weken ‘vakantie van vakantie’ nemen in een huisje aan de kust. Het plan is om de komende jaren de wereld rond te blijven reizen. Hun avonturen zijn online te volgen op Facebook en hun YouTube-kanaal Just Trav’lin. “Hoe trager je reist, hoe goedkoper het is”, zegt Linsay over hun reisplan. “De truck verbruikt behoorlijk veel benzine, dus is het alleen daarom al helemaal niet erg om ergens wat langer te blijven. Onze Eagle is nu eenmaal geen buscamper, maar toch ben ik er supertrots op!”

344429696 614536047252566 580214274457466341 n

 

Camperbouwers gezocht

Heb je zelf ook een eigen camper gebouwd? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Mail ons onder vermelding van ‘Kluscamper’.

Praat mee

Praat mee: Kluscamper: Roadtrip per truckcamper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht