ACSI FreeLife

Menu

Met de Lynk & Co betaal je per maand voor je trekauto

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die je hieronder kan bekijken. Voor ACSI FreeLife 4-2022 zat hij achter het stuur van de Lynk & Co.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Trekautotest_Lynk & Co 01

Signalement

Merk
Lynk & Co
Model
01
Testjaar
2022
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.954 kg; maximum gewicht: 2.350 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 1.800/750 kg; geadviseerd maximum trekgewicht: 1.700 kg; maximum kogeldruk: 100 kg
Basisprijs
Maandabonnement € 500, prijs bij aankoop € 42.000

Voor € 500 per maand sluit je bij Lynk & Co een abonnement op een auto af. En die mag ook nog een flinke caravan trekken. Tijd voor een trekautotest met dit nieuwe Chinese merk.

Het kopen van een auto is nuchter bekeken eigenlijk geen beste investering. De gemiddelde autobezitter in ons land gebruikt hem slechts drie procent van de tijd. De rest van de tijd staat dat kostbare bezit werkeloos voor de deur. Maar dat kan anders volgens Lynk & Co.

Abonnement op een auto

Voor € 500 per maand sluit je bij dit nieuwe Chinese merk een abonnement op een auto af, en dat werkt heel erg simpel. Er is één model beschikbaar met de aanduiding 01. Er is keuze uit twee kleuren, zwart of blauw, en het is altijd een plug-in hybride model met 262 pk aan boord.

Per maand mag je 1.250 kilometer rijden, daarboven betaal je € 0,15 per extra kilometer. Maar je mag niet gebruikte kilometers meenemen naar een volgende maand, dus een vakantierit kan je met opgespaarde kilometers maken of de maanden erna minder rijden. Het abonnement is per maand opzegbaar.
In de € 500 euro per maand zitten alle kosten behalve brandstof, tol en parkeergeld.

Trekautotest_Lynk & Co 01

Dus over onderhoud, reparaties, banden, verzekering en motorrijtuigenbelasting hoef je je geen zorgen te maken. Ook niet over de accessoires, want de Lynk & Co 01 is zo compleet dat je heel erg je best moet doen om iets te verzinnen dat ontbreekt. Caravanbezitters kunnen dat natuurlijk wel, want standaard zit er geen trekhaak onder de auto. Het is dan ook meteen de enige optie die je kunt bestellen.

Auto delen

In de inleiding schreven we al dat de gemiddelde autobezitter zijn vierwieler maar drie procent van de tijd gebruikt (volgens Lynk & Co vier procent, maar in ons land is het gemiddeld aantal gereden kilometers lager dan in de rest van Europa). Dat betekent dus dat deze 97 procent van de tijd werkeloos voor de deur staat.

Maar dat hoeft niet met een Lynk & Co 01. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je auto tegen een vergoeding uit te lenen aan leden van de Lynk & Co Community. Zo kun je de maandelijkse kosten behoorlijk verlagen. De kans op vaak uitlenen is natuurlijk groter als je in een gebied woont met veel leden van de community en vermoedelijk is dat vooral in stedelijke gebieden.

Via een app

Het uitlenen zelf gaat via een speciale app. Het is natuurlijk ook mogelijk om buiten Lynk & Co om de auto met andere mensen te delen. Dat kan juridisch en verzekeringstechnisch wel wat ingewikkelder zijn.

Hoe doet de Lynk & Co het als trekauto?

Nieuwsgierig hoe de Lynk & Co het er vanaf brengt met een caravan (Kabe Briljant) aangekoppeld? Bekijk hierboven de video en lees het hele artikel in ons 10-jarig jubileumnummer.

Bestel magazine

Praat mee

 1. AV
  A.M. de Vries

  Zeer positief , waar kan ik inlichtingen krijgen om e.v. deze auto aan te schaffen

  Reageer
  0
  0
 2. Ez
  Egbert zeef

  Er zit zeker een toerenteller in hangt af welk instelling je kiest op het scherm

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Met de Lynk & Co betaal je per maand voor je trekauto

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht