ACSI FreeLife

Menu

Overvaren met korting (deel 2)

Schipper mag ik overvaren? Zoals voor veel reizen geldt ook voor veerdiensten: hoe vroeger je boekt, des te goedkoper je ticket.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
shutterstock 317784122

We zetten de grote Europese rederijen en hun kortingen voor je op een rijtje. Vandaag deel 2.

Overvaren met korting

1

GNV

GNV doet Sicilië en Noord-Afrika aan. De heen- en terugreis naar Marokko is op gezette tijden 10 tot 20% voordeliger.

2

Grimaldi/Minoan Lines

Grimaldi/Minoan Lines biedt richting Griekenland dezelfde kortingen als Anek/Superfast. Op de Adria-route gelden soms kortingen tot 30%.

3

Irish Ferries

Irish Ferries verbindt Frankrijk en Engeland met Ierland. Afhankelijk van de inkomsten uit goederenvervoer heeft de rederij soms voordelige tickets in de aanbieding. Als je de gezinsmaaltijd vooraf boekt, bespaar je 25%.

4

Maritima Ferries

Maritima Ferries (voorheen SNCM) vaart van Frankrijk naar Corsica, Tunesië en Algerije en heeft dikwijls goede aanbiedingen voor gezinnen en senioren. Als je je maaltijd vooraf online boekt, bespaar je tot 20%.

5

Moby Lines/Tirrenia

Moby Lines/Tirrenia biedt de mogelijkheid tot kamperen-aan-boord op de lijn tussen Italië en Sardinië en verder zuidwaarts naar Sicilië. Als je de optie “Best Offer” aanklikt, krijg je automatisch de voordeligste tarieven. Met de Moby Card spaar je coupons die je kunt benutten voor overtochten naar Sardinië, Corsica en Elba.

6

Scandlines

Scandlines is Denemarken-specialist bij uitstek en vertrouwt op het bonusprogramma van de gratis Smile Card. De punten die je hiermee verzamelt kun je later inwisselen bij de boeking van een overtocht. Aan leden is bovendien het Economy Ticket voorbehouden, en er zijn nog meer voordelen. In de toekomst betaal je evenveel voor overtochten naar Zweden en Öresund.

7

Stena Line

Stena Line verzorgt overtochten naar Scandinavië, de Baltische staten, Groot-Brittannië en Ierland. In het Economy Compact-tarief kost een retour Kiel-Göteborg voor twee personen vanaf € 399, of je nu met of zonder caravan achter de auto reist (max. lengte 13 / hoogte 4 meter). Als je online boekt, bespaar je € 15 en op de maaltijden nog eens 10%. Met het gratis Extra-bonusprogramma verzamel je punten per overtocht en per aankoop aan boord en profiteer je van extra aanbiedingen. Ook als lid van een automobiel- of kampeervereniging geniet je bepaalde kortingen.

8

Tallink Silja

Tallink Silja meert aan in Estland, Letland, Finland en Zweden. Als je tot 29 dagen van tevoren boekt, kom je in aanmerking voor interessante vroegboekkortingen. Bovendien kun je flink besparen met het zogenaamde auto-spaarpakket. Zo kost de overtocht Stockholm-Turku voor één tot vier personen vanaf € 130, inclusief cabine in de E-klasse. De auto-caravancombinatie mag dan wel niet langer zijn dan 12 meter (maar wel hoger dan 2,40 meter).

9

TT-Line

TT-Line is dé zelfverklaarde ferry voor Zweden. Op de lijn Travemünde-Trelleborg geldt een nieuwe retourkorting tot € 60, afhankelijk van je vertrektijd. De lengtetoeslag is met 50% verlaagd, en op overtochten tussen 6 en 18 uur krijg je 25% korting op een cabine. Zo betalen twee personen met een 13 meter lange auto-caravancombinatie € 208 (zonder cabine).

Lees deel 1 van het ferry-abc.

Tekst: MPS, Volker Hammermeister, foto: Shutterstock

Praat mee

Praat mee: Overvaren met korting (deel 2)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht