ACSI FreeLife

Menu

Overvaren met korting (deel 1)

Zoals voor veel reizen geldt ook voor veerdiensten: hoe vroeger je boekt, des te goedkoper je ticket. We zetten de grote Europese rederijen en hun kortingen voor je op een rijtje. Vandaag deel 1.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
shutterstock 382678603

Veel rederijen hanteren tegenwoordig actuele dagprijzen. Daarbij speelt niet meer alleen de vakantieperiode een rol, maar ook hoeveel tickets er voor die dag al zijn verkocht. Bovendien geldt nog altijd de regel dat je minder betaalt hoe vroeger je boekt. Meestal hanteren rederijen een hele resem speciale tarieven, bijvoorbeeld voor een ticket zonder mogelijkheid tot annulering of terugbetaling. Hier lees je hoe je het best kunt overvaren met korting.

Vergelijk tarieven

Tip: staar je niet blind op je gewenste datum van vertrek maar bekijk ook de omliggende dagen, dat kan heel wat euro’s schelen. Een boekingsportaal als AFerry is wat dat betreft uitermate handig, omdat je daar automatisch alternatieven krijgt voorgeschoteld. Hoe specifieker jouw wens, bijvoorbeeld kamperen-aan-boord of een meereizend huisdier, des te beperkter het aanbod, dat spreekt voor zich.

Overvaren met korting

1

Anek/Superfast

Anek/Superfast staat kamperen-aan-boord toe op overtochten naar Griekenland en biedt tal van kortingen voor gezinnen, senioren en leden van een automobielvereniging.

2

Color Line

Color Line vaart op Noorwegen. Als lid van de Color Club (jaarlijkse bijdrage € 10) verzamel je bonuspunten, waarmee je de prijs van toekomstige overtochten kunt drukken. Bovendien zijn er geregeld speciale aanbiedingen voor het gehele ferry- en reisaanbod.

3

Corsica Ferries

Corsica Ferries biedt op de route naar Corsica en Sardinië het ‘standaardtarief’, dat scherp geprijsd is maar niet kan worden geannuleerd. Als lid van de gratis Corsica Club kunnen frequente reizigers punten verzamelen voor bijvoorbeeld een dagcabine tegen nultarief. Als je jouw maaltijd online boekt, bespaar je 20%.

4

CTN

CTN biedt in het laagseizoen voor de ferry Italië-Tunesië het “Amitié Tunisie”-tarief. De overtocht met auto-caravancombinatie en één kind tot 16 jaar kost € 846.

5

DFDS Seaways

DFDS Seaways vaart op de Noord- en Oostzee en in het Kanaal. Op de routes Amsterdam-Newcastle en Kopenhagen-Oslo biedt de rederij cabines met vijf bedden die het gezinsbudget ontzien. Op bepaalde dagen vaart de caravan gratis mee. Als lid van een automobiel- en kampeervereniging heb je standaard 10% korting op overtochten naar Zuid- en Noord-Engeland, Noorwegen en Litouwen.

6

Færgen

Færgen verbindt Duitsland via Denemarken met Zweden. Op de routes Bornholmer-Færgen, Als-Færgen en Langelands-Færgen geldt op bepaalde vertrektijden een speciaal tarief voor auto-caravancombinaties dat niet veel verschilt van de prijs voor alleen een auto.

7

Finnlines

Finnlines geeft met de naam van de rederij al weg op welke bestemming de ferry’s varen. Voor bepaalde overtochten is er een beperkt aantal vroegboekacties. Als je de heen- en terugreis in één keer boekt, krijg je standaard 20% korting op de terugreis.

8

Fjord Line

Fjord Line heeft de Fjord-Club (€ 18 per jaar). Als lid spaar je bonuspunten die je voor toekomstige overtochten kunt benutten. Verder heeft de rederij speciale aanbiedingen die duidelijk onder de standaardprijzen liggen.

9

Jadrolinija

Jadrolinija vaart op en neer tussen Italië en Kroatië. Op de routes Split-Ancona en Dubrovnik-Bari krijg je 20% korting op de terugreis.

Het tweede deel met nog 10 ferrymaatschappijen staat hier.

Tekst: MPS, Volker Hammermeister, foto: Shutterstock

Praat mee

Praat mee: Overvaren met korting (deel 1)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht