ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 8-2022: TestTour en overwinteren op de camping

Met het verschijnen van deze laatste ACSI FreeLife van 2022 eindigt ook het jubileumjaar van het magazine. Als nieuweling heb ik (Berrit) dit feestelijke jaar vanaf mei mogen meemaken.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
Adria Alpina_overwinteren_winterkamperen

Zo vierden we dubbel feest met dit keer maar liefst twee TestTours. Samen met zes enthousiaste kampeerduo’s verkenden we in augustus en september Kroatië en Wallonië.

2 TestTour-dossiers

Over onze avonturen – van een stedentrip per fiets door Luik tot kajakken langs het zuidelijkste puntje van de Kroatische regio Istrië – lees je alles in de dossiers in ACSI FreeLife 8-2022. Daarin onthullen twee testteams ook hoe ‘hun’ camper en auto-caravancombinatie bevielen.

Op het moment van schrijven dwarrelen de bladeren volop van de bomen, maar voelt de winter nog heel ver weg. Een onstuimige herfst is het tot nu toe wel, want de energietarieven rijzen de pan uit. Menigeen breekt zich dan ook het hoofd over hoe vooral de gasrekening te drukken, helemaal als het straks écht koud wordt.

Overwinteren

Overwinteren in de zon is in deze barre tijden helemaal niet zo gek, ontdekken steeds meer mensen. Wie de koudste wintermaanden – december, januari en februari – vertrekt, kan thuis de verwarming lager zetten en zo een hoop geld besparen.

Winterkamperen

Sneeuwliefhebbers moeten daar natuurlijk niet aan denken en staan te popelen om af te reizen naar de wintersport. Om inspiratie op te doen voor je volgende winterbestemming, belichten we de skigebieden Engelberg in Zwitserland en Paradiski in Frankrijk.

Ook op de wintercamping moet gestookt worden om warm te blijven en dat heeft nu eveneens een hoger prijskaartje. Met dikke wollen truien en sokken kom je natuurlijk al een heel eind, maar ook de voortschrijdende techniek helpt gelukkig bij de besparing van energie in caravan of camper.

Lithiumaccu’s

Zo laten we je in dit nummer kennismaken met de zuinigere lithiumaccu voor de camper. Wij draaien op de redactie de feestverlichting voor 10 jaar ACSI FreeLife vast uit. Maar geven ondertussen vol gas om onze lezers ook in 2023 weer te voorzien van een bruisend kampeermagazine vol nieuwtjes, trends, tests en inspirerende vakantiegebieden.

Lees het voorbeeldmagazine

Nieuwsgierig wat voor inhoud je nog meer kunt verwachten in ACSI FreeLife 8-2022? Dan kan je hier alvast het voorbeeldmagazine lezen. Abonnees krijgen editie 8 binnen in de week van 7 november. Nog geen abonnee? Dan kan je het nieuwe nummer ook alvast online bestellen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 8-2022: TestTour en overwinteren op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht