ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 7-2022: campernieuws 2023 en intro TestTour

Terwijl we nog (na)genieten van kampeerjaar 2022, zitten de caravan- en campermakers al lang in 2023. De Caravan Salon Düsseldorf (CSD) is achter de rug en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (5-9 oktober) staat alweer voor de deur.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Tonke EQV Touring

Een mooie gelegenheid om de kampeermiddelen van 2023 van dichtbij te bekijken. Wie wel eens op Instagram kijkt, moet maar eens zoeken op #vanlife. De populariteit van die kleine campers zag ik (Sander) eind augustus goed terug op de CSD. Rijen dik stonden er rondom de nieuwste Volkswagen-busjes, maar VW is lang niet meer de enige.

Vanlife

Steeds meer fabrikanten focussen zich op vanlife. Zo zetten Dethleffs, Hobby, Laika, Malibu voor modeljaar 2023 allemaal een nieuwe buscamper op de markt. In de campernieuwsspecial in ACSI FreeLife 7-2022 hebben we voor jou alvast een papieren showroom uitgewerkt.

Tonke EQV: superdeluxe elektrische camper

Naast de bekende merken stond er in Düsseldorf ook een iets minder bekend merk op de beursvloer met een des te interessantere camper: Tonke. Deze Brabantse fabrikant presenteerde in mei de Tonke EQV, een volledig elektrische camper met een Mercedes als basisvoertuig.

Tijdens een meerdaagse trip door Wallonië kwam ik er achter wat voor luxe het is om in zo’n superdeluxe e-camper te rijden die dankzij een omvormer en een extra accu ook volledig zelfvoorzienend en gasloos is. Anderzijds kwam ik erachter de laadinfrastructuur niet overal zo goed is als in Nederland. De terugblik op deze elektrische trip lees je terug in het nieuwe nummer.

ACSI FreeLife TestTour 2022: Wallonië en Kroatië

Datzelfde Wallonië is dit jaar net als Kroatië het decor voor de ACSI FreeLife TestTour. In twee dossiers stellen we de regio’s, de teams, de auto’s en de kampeermiddelen aan je voor. Voor het dossier van de TestTour naar Kroatië blader je door naar pagina 17, voor Wallonië ga je verder naar pagina 123.
Voor nu, blijf genieten van 2022, en kijk net als de fabrikanten alvast vooruit naar 2023.

ACSI FreeLife TestTour 2022_Kroatië_Istrië

Lees het voorbeeldmagazine

Nieuwsgierig wat voor inhoud je nog meer kunt verwachten in ACSI FreeLife 7-2022? Dan kan je hier alvast het voorbeeldmagazine lezen. Abonnees krijgen editie 7 binnen in de week van 19 september. Nog geen abonnee? Dan kan je het nieuwe nummer ook alvast online bestellen.

Bestel magazine

Praat mee

 1. RC
  Rian Cornelissen

  Wij willen ons graag aanmelden voor testtour 2023.
  Al wat ervaring opgedaan.we zijn graag actief en sportief bezig.

  Reageer
  0
  0
 2. CG
  Corjan De Goffau

  Als jullie mensen zoeken voor de testcoureur 2023, willen we ons hierbij graag aanmelden. Met onze ervaring in Europa zal het een prima test worden

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 7-2022: campernieuws 2023 en intro TestTour

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht