ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 2-2023: Trendsetters en TestTour

Wie wel eens aan de laadpaal heeft gestaan, weet dat deze stroomstations vaak nog niet zijn berekend op auto én caravan. Voordat je je trekker kunt opladen, moet je meestal eerst je vakantieverblijf afkoppelen. En dan hebben we het nog niet gehad over de actieradius, die met een caravan aan de trekhaak aardig afneemt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Elektrische trekauto_laden en afkoppelen

Desondanks lopen wij caravanners voorop. Uit het jaarlijkse ACSI Trekauto-onderzoek onder bijna vijfduizend caravanbezitters blijkt namelijk dat ruim 5 procent de overstap heeft gemaakt naar de stekkerauto. Dat lijkt weinig. Toch is het bijna dubbel zoveel als het gemiddelde van het Nederlandse wagenpark. Kortom, echte trendsetters die kampeerders!

Camper op stroom én waterstof

Bij de vierwielers staat de e-volutie nog in de kinderschoenen, maar de branche zit zeker niet stil. Zo heeft Iveco een camperbasis op stroom én waterstof ontwikkeld. In ACSI FreeLife 2-2023 en op deze website lees je meer over deze groene innovatie.

Wat dat betreft is het niet gek dat de Mercedes EQV – die in het Brabantse Terheijden door Tonke wordt omgebouwd tot volledig elektrische en gasloze camper – in januari is gekozen tot Camperbusje van het Jaar.

Maar hoe bevalt het nu om in de praktijk afhankelijk te zijn van een stekker? In de nieuwe rubriek Van laadpaal naar laadpaal vertellen doe-het-zelf-camperbouwers Sara en Jurrien over de uitdagingen die ze onderweg tegenkomen, deze keer in de bergen van Noorwegen.

Zwevende luifel

Voor hele andere trends speurde redacteur Berrit de enorme beursvloer van de CMT in Stuttgart af. Zo ontdekte zij onder meer de multifunctionele kinderkamer van de Hobby Maxia-caravan en een zwevende luifel.

Ben jij zelf recent overgestapt naar de stekkertrekker of blijf jij de tank het liefst zo lang mogelijk trouw? ACSI FreeLife is razend benieuwd hoe dit onderwerp leeft bij jullie. Deel jouw e-visie en lees die binnenkort misschien terug in jouw favoriete kampeermagazine.

De TestTour van de Beginnende Camperaars

In editie 2-2023 staat dit keer de TestTour van team Beginnende Camperaars centraal. Ronald en Janine gaan in het speciale TestTour-dossier uitgebreid in op hun camperdebuut in Kroatië met de Sunlight T 68 Adventure en hun reisavonturen in onder meer Rovinj. Uiteraard vind je al hun ervaringen ook terug in het speciale TestTour-dossier op deze website.

Lees het voorbeeldmagazine

Nieuwsgierig wat voor inhoud je nog meer kunt verwachten in ACSI FreeLife 2-2023? Dan kan je hier alvast het voorbeeldmagazine lezen. Abonnees krijgen editie 2 binnen in de week van 13 februari. Nog geen abonnee? Dan kan je het nieuwe nummer ook alvast online bestellen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 2-2023: Trendsetters en TestTour

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht