ACSI FreeLife

Menu

Met de caravan of camper op de ferry

De zee over met je caravan of camper? Da’s geen probleem. Alleen al binnen Europa zijn er ruim 1000 veerdiensten die dat mogelijk maken. ACSI FreeLife zet de belangrijkste voor je op een rijtje.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Minoan IP Ausfahrt

De zon zakt in zee. Een mooi schouwspel voor alle passagiers aan boord. Ze hebben zich in een ligstoel aan dek genesteld voordat ze zich straks in hun hut omkleden voor het diner in het restaurant. Na het eten laat iedereen zich zachtjes in slaap wiegen met het vooruitzicht dat de plaats van bestemming morgen wordt bereikt. Dan gaan ze goed uitgerust aan land, de vakantie is begonnen!

Luxe van een cruise

Veel kampeerders maken gebruik van de ferry om zich een lange, vermoeiende heen- en terugreis over land te besparen. Bijvoorbeeld naar Griekenland. Soms kun je ook moeilijk anders, naar Noorwegen bijvoorbeeld. Bijkomend voordeel is dat je bespaart op brandstof, tolgeld en overnachtingen onderweg.

Bij langere overtochten, inclusief overnachting aan boord, worden dikwijls ferry’s ingezet die nauwelijks onderdoen voor cruiseschepen. Vaak hebben ze restaurants en bars, zwembaden en winkeltjes. Heb je geen zeebenen? Kies dan voor een korte overtocht. Naar Noorwegen kun je bijvoorbeeld eerst naar de kop van Denemarken rijden en daar de veerboot nemen.

Inscheping op de ferry

Bij de terminal zijn er aparte wachtstroken voor personenauto’s, vrachtwagens en vakantievoertuigen. Servicepersoneel loodst iedereen over een brede, vlakke brug door de geopende poort achterop de ferry. In de buik van de ferry word je door personeel naar je plek gewezen. Rangeren is niet nodig, alle wagens staan netjes in een rijtje achter elkaar. Via een trapje loop je omhoog naar de receptie. Eenmaal op de plaats van bestemming gaat de poort voorop het schip open en rijdt iedereen er langzaam weer uit.

Nu je weet hoe het er op een ferry aan toe gaat, wil je wellicht het overzicht zien van de verschillende ferryroutes in Europa. Dit zeer complete overzicht van 8 pagina’s vind je in het april/mei nummer van ACSI FreeLife magazine.

Tijdens een reis met de ferry, heb je soms een kampeerplek in een havenstad nodig. Bijvoorbeeld wanneer de aankomsttijden niet goed uitkomen. Hier vind je een uitgebreid overzicht van campings in havensteden.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Met de caravan of camper op de ferry

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht