ACSI FreeLife

Menu

Langzaamaan langs de Ossiacher See!

TestTour KarinthiëHet waterrijke Karinthië kent vele meren. Een daarvan is de Ossiacher See, met kraakhelder water, een indrukwekkend moerasland aan het einde en beboste bergentoppen rondom, is het meer echt een plaatje. Het gebied is de habitat van vele vogels en andere dieren. Dat spektakel wil vogelliefhebber Sophia natuurlijk niet missen. Daarom hebben de twee actievelingen een rolstoel in de auto geladen; helemaal klaar voor een ontspannen wandeling. Dat doen ze onder leiding van gids Ulrike, en die blijkt een speciaal talent te hebben …

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Ossiacher See

Door heel Karinthië zijn zogenaamde Slow Trails aangelegd waarop je wordt uitgedaagd om langzaam te wandelen waardoor je kunt genieten van de omgeving. Het zijn eenvoudige wandelroutes van maximaal tien kilometer lang en hooguit driehonderd hoogtemeters. Rond de Ossiacher See loopt een Slow Trail van zo’n zeven kilometer. Vertrekpunt van de tocht van vandaag is het plaatsje Steindorf. Vanuit hier gaan Harm en Sophia het moerasgebied Bleistätter Moor ontdekken. De ongerepte oevers, moerassen, grasvelden en beboste heuvels in de verte zijn een lust voor het oog. Gids Ulrike Knely vertelt hen ondertussen alles over de flora en fauna.

Vogels en vis

Tijdens de wandeltocht krijgen de Actievelingen een mooie indruk van het 80 hectare grote Bleistätter Moor. Maar nog voor ze goed en wel vertrokken zijn, laat gids Ulrike even horen hoe een typisch Oostenrijkse jodel klinkt: ”Jo-de-la-hi-hi jo-de-la-hi-hi jo-de-la-hi-hi!” Een vrolijk begin van een prachtige tocht. De moerassen rondom het meer zijn broedplaatsen voor allerlei vogels. Er worden dan ook talloze meerkoeten, futen en wilde eenden gespot. En ook zeldzamere soorten als de zwarte ooievaar, roerdomp, rietzanger, wielewaal en waterral laten zich zien. Daarvoor zijn speciale uitkijkpunten gebouwd.

Na ruim twee uur wandelen, kijkt Sophia terug op een geslaagde wandeling: ”Ik vond de tour hartstikke leuk en ben heel erg blij dat ik mee kon.” En ook fijn om te horen: ”de paden waren goed te doen met de rolstoel”, aldus Sophia. Bij Forellenstation Zussner eten onze Brabantse vrienden een lekkere vis, een perfecte afsluiter van de dag.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Langzaamaan langs de Ossiacher See!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht