ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping: Oosterse aubergine

In de rubriek Haute Camping delen Camperkeuken en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. In aflevering 1 staat er gegrilde aubergine van de barbecue op het menu.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Koken op de camping_gegrilde aubergine

Door de Oosterse marinade van miso en sesam zit dit vegetarische barbecue-gerecht vol met smaak. Extra fijn: je hoeft weinig voor te bereiden, eigenlijk doet de barbecue al het werk.

Haute camping recept: Oosterse aubergine

Ingrediënten

• 2 aubergines
• 4 lente-uien
• 2 eetlepels sesamzaadjes
• 1 rode peper
• 1 limoen
• 2 eetlepels miso-pasta
• 2 eetlepels sesamolie
• 2 eetlepels rijstazijn
• 2 eetlepels ketjap

Bereiding

1. Snijd de aubergine doormidden. Snijd hem aan de binnenkant horizontaal en verticaal in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.

2. Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes.

3. Meng voor de marinade 2 eetlepels miso-pasta met 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels ketjap.

4. Steek de barbecue aan.

5. Besmeer de open zijdes van de aubergine met de Oosterse miso-marinade, zorg dat het ook in de inkepingen komt en leg ze dan op een hete barbecue. Grill de aubergine in 15 tot 20 minuten tot de helften mooi gaar zijn. Blijf ondertussen af en toe keren en bestrijken met wat extra marinade.

6. Serveer de aubergine met ringetjes lente-ui, rode peper, sesamzaadjes en maak het af met verse limoen.

Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten

Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de oosterse aubergine om ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!

Praat mee

  1. RD
    Regine Steegh-Dielen

    Dit zijn vaak recepten met veel te veel ingrediënten. Ik heb niet standaard sesamzaadjes, miso-pasta, rijstazijn etc. in het keukenkastje van mijn caravan staan.
    Zo’n gerecht kook je waarschijnlijk 1 x op vakantie… en dan sleep je die ingrediënten de hele vakantie mee.
    Voor thuis uiteraard wel een leuk recept!

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Koken op de camping: Oosterse aubergine

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht