ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping

Koken op de camping kan op vele manieren: met een eenpits gastoestelletje voor de tent, in de compacte eigen keuken van de caravan of camper, of buiten met de barbecue of skottelbraai.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
koken

De fanatieke hobbykok zal tijdens het kamperen de uitdaging aangaan om met lokale en verse ingrediënten de heerlijkste maaltijden op een vierkante meter te bereiden. De kampeerder die van gemak houdt, zet liever geroutineerd macaroni, gebakken aardappeltjes of een salade op tafel. Maar het ultieme vakantiegevoel kan natuurlijk ook betekenen dat je helemaal niet kookt en iedere avond ontspannen uit eten gaat in een lokaal restaurantje.

Onderzoek naar koken op de camping

Om eens te onderzoeken hoe Europese kampeerders denken over koken op de camping, peilde CampingCard ACSI op de website de mening van ruim 2600 Europese kampeerders in zes talen. De hamvraag was ‘Kookt u zelf op de camping?’ Hieronder ziet u de resultaten van deze online enquête.

Kookt u zelf op de camping?                                     Totaal
Ja, in de keuken van de caravan/camper                    35%
Ja, maar we wisselen het af met uit eten                    53%
Ja, op een gastoestelletje                                              10%
Nee, ik ga altijd uit eten                                                     2%

Het blijkt dat het grootste deel van de kampeerders (53 %) zelf kookt op de camping, maar dit wel afwisselt met uit eten gaan. Helemaal zelf koken doet 45 %, in de keuken van de caravan/camper of op een gastoestelletje.

Italianen en Denen

Of je open staat voor kokkerellen op de camping, hangt ook af van uit welk land je afkomstig bent. Zo koken de Italianen het liefst zelf op de camping. 64 %van de Italiaanstalige geënquêteerden kookt in de caravan/camper of op een gaspitje. 34 % van de Italiaanse kampeerders wisselt het koken op vakantie af met uit eten gaan. Voor de Denen is dit juist omgekeerd: 66 % wisselt koken af met uit eten gaan, en 32 % kookt altijd zelf. Van alle geënquêteerden gaat slechts een krappe 2 % iedere avond uit eten.

De conclusie: hoewel we het onszelf niet te moeilijk maken, en het koken op de camping vaak afwisselen met uit eten gaan, hoort een zelf gemaakte maaltijd toch echt bij de kampeerbeleving.

Praat mee

 1. JB
  Jan Van Beneden

  Als er voldoende plaats over is neem ik een zonneoven mee – die ziet er als een valies uit maar die is ook nogal zwaar. Je kunt zo’n ding zien op zonnekoken.blogspot.be – in elk geval is het een hit als je bezoek wil op je stek.

  Reageer
  0
  0
 2. FV
  Frans van der Velden

  Wij nemen al jaren een stomer mee om het eten te stomen een simpele manier van eten bereiden 45minuten kookt niet aan of over tijd om dan is het eten klaar.
  stuk vlees op de bakplaat of een vis glaasje wijn erbij en klaar is Kees. Dit doen wij al jaren en iedereen kijkt heel verbaasd de ogen uit de kassen en reageert waarom doen wij dit niet.

  veel kook en eetplezier

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Koken op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht