ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Levensgenieters Emilia-Romagna 2023!

Ton en Tonny van de Mark kamperen al 23 jaar met hun oude, vertrouwde Swift-caravan. Toch zijn ze reuzebenieuwd hoe een camper bevalt. Met de stoere Carado CV590 4×4 rijden ze naar Emilia-Romagna, op naar la dolce vita!

Auteur
Berrit de Lange
Datum
ReactiesReageer
TestTour 2023_Levensgenieters_Emilia-Romagna

De Levensgenieters uit Sassenheim, 80 en 74 jaar, zetten elk jaar op hun gemak koers naar Zuid-Frankrijk om hun caravan een maand lang neer te zetten op een heerlijke camping in de Drôme. Een prachtige omgeving, lekker weer, heerlijk eten met een glaasje wijn. Kortom, volop genieten. Anno 2023 stappen ze uit hun ‘comfortzone’ en in de Carado-buscamper. Ze verleggen hun route voor een keertje graag naar Italië. De toch wat excentrieke kampeercombinatie trekt vást de nodige aandacht in Emilia-Romagna.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

“In Nederland hebben we met vrienden en familie gekampeerd in de Achterhoek, Noord-Brabant en Limburg. In het buitenland zijn we naar Duitsland en Oostenrijk geweest, maar dus vooral al vele jaren naar Frankrijk. Nu we wat meer op leeftijd zijn gaan we de laatste jaren eigenlijk steeds naar dezelfde plekjes, omdat het zo vertrouwd is.”

Wat was jullie mooiste kampeervakantie? Wat maakte deze vakantie zo mooi?

“Naast hele mooie ritten door de Alpen met een MG en Porsche cabrio, zijn eigenlijk al onze kampeervakanties heel bijzonder. Ook omdat je op de camping zo makkelijk in contact komt met anderen en er door de jaren heen mooie vriendschappen zijn ontstaan.”

Caravan nieuweluifel
Lekker genieten op de camping in Frankrijk, waar Ton en Tonny al zo’n tien jaar komen.

Met welke kampeermiddel(len) hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?

“Onze kampeercarrière begon met een vouwwagen, daarna hebben we gekampeerd met een geleende caravan. Dat beviel zo goed dat we onze eigen caravan, een Swift, hebben aangeschaft.”

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de ACSI FreeLife TestTour?

“We hebben nog nooit een camper geprobeerd en zijn al een tijdje heel benieuwd hoe het zal zijn om op die manier op vakantie te gaan. En toen lazen we over de TestTour en zagen dat als een mooie kans. Als 70-plussers gaan we de uitdaging graag aan!”

Waar gaan jullie vooral op letten tijdens de TestTour?

“We zijn natuurlijk heel benieuwd naar het rijcomfort, ook in vergelijking met een auto-caravancombinatie. En we zijn heel benieuwd hoe de ruimte is vergeleken met een caravan. Verder natuurlijk uiterlijk, interieur, kleur- en materiaalgebruik. En een luifeltje zou fijn zijn, we gaan immers naar een warm land en dan is het heerlijk om gezellig onder de luifel buiten te kunnen zitten.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

“’We staan redelijk bijtijds op, gaan elke ochtend een paar baantjes trekken in het zwembad en ontbijten laat. En dan is het alweer bijna tijd voor de lunch, meestal ergens uitgebreid in een mooi stadje, waar we dan eerst op ons gemak doorheen wandelen. Lekker relaxen of niks doen kunnen we soms ook heel goed. En genieten van mooie wijnen, niet te vergeten.”

TestTour_Levensgenieters_eigenbeeld_stadje
In Puyméras wordt altijd wel wat gezelligs georganiseerd.

Jullie gaan op pad als testteam voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

“Een gezellig samenzijn met de mede-testteams en nieuwe plaatsen zien en ontdekken. Natuurlijk verheugen we ons ook op typisch Italiaanse gerechten en mooie wijnen. Het is voor ons echt een verrassing dat we als 70-plussers zijn uitgekozen voor de TestTour. We zien het echt als een cadeautje!”

Meer zien van de TestTour in Emilia-Romagna?

Alle video’s van de testteams en activiteiten vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk ook de kennismakingsvideo van Ton en Tonny. 

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Levensgenieters Emilia-Romagna 2023!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht