ACSI FreeLife

Menu

Haute camping deel 7: Varkenshaasje (+ video)

voor de rubriek Haute Camping bereidt chefkok Bert de Wolf de lekkerste Europese campinggerechten. Voor deze aflevering blijft Bert binnen de landsgrenzen en maakt hij varkenshaasje met pepersaus en gegrilde aardappelen. In de video die je hieronder kunt bekijken, neemt hij je stap voor stap mee langs de bereiding van dit smaakvolle gerecht.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_varkenshaasje

Het varkenshaasje is bij uitstek geschikt voor een maaltijd op de camping. Overgoten met pepersaus en met gegrilde aardappelen smaakt het haasje nóg beter als je het Bert vraagt. “Dit vlees is tegenwoordig overal verkrijgbaar en relatief gemakkelijk te bereiden. Wie lust er nu niet een lekker varkenshaasje. Voor de bereiding heb je alleen een pan en een grillplaat nodig, en dat hoort normaal gesproken allebei tot de keukenuitrusting van je kampeermiddel.”

Desondanks moet je oppassen dat het haasje binnenin niet rauw is, waarschuwt Bert. “En als je het vlees helemaal doorbakt dan is het juist weer eerder te droog. Licht rozig is oké.”

Let bij aankoop op de kleur van het vlees

Maar hoe kun je nu zien of dat het varkenshaasje ook echt vers is? “Tegenwoordig wordt alle vlees verkocht in plastic verpakking met een houdbaarheidsdatum. Dat maakt het makkelijk om de versheid te controleren. Indien je toch dit vlees zou kopen bij een slager waar dit los in de koeling ligt, dan kan de kleur van het vlees een goede indicatie zijn. Het moet een natuurlijke kleur hebben. Het vlees mag ook niet ‘zweten’ door vochtverlies. De vetrandjes moeten mooi wit zijn en niet vergeeld. En dan natuurlijk ook nog de geur.”

Haute camping met de Cadac 2-Cook Pro Deluxe

Voor het bereiden van het varkenshaasje werd gebruik gemaakt van de Cadac 2-Cook Pro Deluxe. Een lichtgewicht kooktoestel met twee branders en elektrische piëzo-ontsteking.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping deel 7: Varkenshaasje (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht