ACSI FreeLife

Menu

Haute camping deel 3: Steak tagliata (+ video)

Voor de rubriek Haute Camping bereidt chefkok Bert De Wolf de lekkerste Europese campinggerechten. Dit keer gaat hij op de Italiaanse tour en neemt hij je mee bij de bereiding van steak tagliata, oftewel gesneden biefstuk.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_steak tagliata

Het eerste woord van dit gerecht spreekt voor zich, maar wat wordt bedoeld met het tweede woord? “Tagliata is afgeleid van het woord ‘tagliere’ en dat betekent snijden. Oftewel gesneden steak”, vertelt Bert.

Lekker met spaghetti er bij

Steak tagliata is snel en gemakkelijk te bereiden en je hebt weinig afwas, waardoor het een ideaal campinggerecht is. Het gerecht komt volgens campingkok Bert het beste tot zijn recht in combinatie met spaghetti in een apart kommetje.

Kwestie van timing

Een goede steak tagliata valt of staat met de juiste bereiding van het vlees, en dat is een kwestie van de juiste timing. Te lang bakken maakt de steak (ook wel bekend als entrecote) taai en te kort bakken komt de smaak en bite ook niet ten goede.

Haute camping_steak tagliata

Voor de juiste bereiding heeft Bert een belangrijke tip. “Haal het vlees op tijd uit de koeling om de steak op kamertemperatuur te laten komen. Een steak rechtstreeks uit de koeling bakken geeft gegarandeerd een taai stuk vlees. Het vlees moet ontspannen. Ook na het bakken, moet je het vlees nog even laten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aan gaat snijden. Dit om te voorkomen dat alle sappen eruit lopen bij het snijden.”

Haute camping met de Cadac 2-Cook Pro Deluxe

Voor het bereiden van Steak tagliata werd gebruik gemaakt van de Cadac 2-Cook Pro Deluxe. Een lichtgewicht kooktoestel met twee branders en elektrische piëzo-ontsteking.

Wie is kampeerkok Bert?

Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.

Praat mee

Praat mee: Haute camping deel 3: Steak tagliata (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht